in

Accident cu trei victime la Verolanuova, declaraţie şocantă a unui consilier regional: „Nu-mi pare rău că a murit un român asasin, ba dimpotrivă”

Iniţial, ştirea a fost că un român la volanul unei maşini furate a ucis doi copii. Cum să nu se inflameze opinia publică? Şi cum să rateze o asemenea ocazie un politician mic şi fără scrupule?

Accidentul a avut loc miercuri, 20 august, seara. Primele reconstituiri afirmă că Bogdan Vasilache, român de 19 ani, circula cu viteză la volanul unui Volkswagen Golf furat, pe o stradă din provincia Bergamo, la Verolanuova, spre Cremona. Din motive necunoscute, a intrat pe celălalt sens şi s-a ciocnit frontal cu un Audi A4 în care se afla un italian cu cei doi copii ai săi, Matteo, 11 ani, şi Greta, de 5.

În urma incidentului au murit pe loc şoferul român şi băiatul de 11 ani, Matteo. Greta a murit la spitalul din Bergamo, după ce a fost operată pentru o ruptură de aortă. Nu sunt grave condiţiile singurului supravieţuitor, Dorino Roberto Facchinelli, 44 de ani, director de bancă, tatăl celor doi copii, care mergea acasă, la Cremona, după ce luase copiii de la bunici, de la Bassano Bresciano.

Greta şi Matteo FacchinelliBogdan Vasilache

Accidentul a distrus două familii, cea a celor doi copii şi cea a lui Bogdan, care sosise în Italia la 9 ani şi trăia la Corte de’ Cortesi (Cremona) cu mama sa şi partenerul acesteia, un italian de 50 de ani.

Iniţial, presa italiană a dat informaţia că maşina cu care călătorea românul era furată. Carabinierii au emis această ipoteză, găsind în maşină acte pe numele unui italian. S-a dovedit că maşina aparţinea partenerului italian al mamei sale.

Nu se înţelege însă de unde a apărut informaţia că şoferul ar fi fost băut. Aşa cum au comunicat procurorii, încă nu s-au încheiat analizele toxicologice.

Un consilier regional din Lombardia, fost viceprimar la Brescia şi asesor pentru Teritoriu în guvernul Roberto Maroni, Viviana Beccalossi, aleasă pe listele Fratelli d’Italia, a publicat pe Facebook un post care a primit imediat peste 100 de like (şi 17 „share”):

„Un singur comentariu, poate rău şi neobişnuit pentru un politician: Nu-mi pare rău deloc că acest român beat şi asasin a murit, ba dimpotrivă„, a scris Beccalossi.

Apoi a continuat: „Nu este rasism, dar paharul e plin. Din nou un străin s-a remarcat cu un act ruşinos, circulând beat şi distrugând o familie”.

Morţi buni şi răi

Şi apoi: „La Brescia paharul e plin, dar în provincie, prima în Italia pentru numărul de străini, sunt pe drum alte sute de imigranţi”. Finalul apoteotic: „Este nevoie de certitudinea pedepsei, altfel Italia va rămâne mereu Republica bananelor; în Italia Corona este în închisoare pentru patru fotografii, în timp ce criminalii sunt liberi».

Marian Mocanu: „Suntem gata să o întâlnim pe Viviana Beccalossi să-i explicăm ce este comunitatea românească”

Un alt comentariu, şters însă rapid, a fost făcut de consilierul regional Lega Nord, Fabio Rolfi, care a scris pe Facebook: „Nu este doar un tragic accident stradal, este un accident cauzat de un delincvent străin care circula liber pe străzile noastre”.

Cuvinte teribile, care au lovit familia tânărului decedat. Bogdan era un băiat liniştit, fără antecedente penale, cu mulţi amici bresciani, care abia terminase şcoala profesională de construcţii şi era în căutarea unui loc de muncă.

În 25 august au fost înmormântate toate cele trei victime. Greta şi Matteo Facchinelli au fost înmormântaţi la Cremona, iar Bogdan Vasilache la Corte de’ Cortesi, în provincia Cremona.

Sorin Cehan

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Atentat în Sardegna, maşina unui român incendiată la Olbia

Morţi buni şi răi