Menu
in

Accident de muncă pe şantierul autostrăzii Salerno – Reggio Calabria, muncitor român căzut de la 80 de metri înălţime

A căzut de la 80 de metri înălţime, odată cu o parte dintr-un viaduct al autostrăzii Salerno – Reggio Calabria. Victima este un muncitor român de 25 de ani, Adrian Miholca, angajat al unei firme din provincia Brescia, detaşat pe şantierul autostrăzii calabreze, între Laino Borgo şi Mormanno, în provincia Cosenza. Firma la care lucra muncitorul, Nitrex din Lonato, subcontractant, se ocupă de demolări controlate cu explozibil.

Potrivit martorilor care au asistat la căderea de 80 de metri, muncitorul se afla pe un mic buldozer şi a fost tras în gol de o parte a armăturii metalice montată pentru turnarea unei porţiuni de beton.

Societatea naţională de autostrăzi, Anas, a precizat, într-un comunicat că accidentul s-a produs la a cincea travee a Viaductului «Italia», unde se executau lucrări de demolare a unei porţiuni suspendate. Magistratura a deschis o anchetă. Preşedintele Anas, Pietro Ciucci, a numit o comisie de anchetă internă şi a exprimat condoleanţe familiei muncitorului.

În legătură cu accidentul mortal de muncă, subsecretarul de la Preşedinţia Consiliului de Miniştri, Graziano Delrio, a declarat: “Moartea unui muncitor la muncă este întotdeauna un fapt foarte grav, moartea unui lucrător pe un şantier pentru o operă publică este un fapt extrem de grav. Suntem profund îndureraţi de această ştire şi transmiţând condoleanţe familiei, aşteptăm rezultatele anchetei cu privire la dinamica accidentului, un fapt nedemn pentru o ţară civilizată”.

Ministrul Muncii, Giuliano Poletti, s-a declarat „profund tulburat şi îndurerat pentru tragica moarte a unui tânăr muncitor pe un şantier al autostrăzii Salerno-Reggio Calabria. Un accident mortal de muncă este o înfrângere pentru toţi, şi nu ar trebui să se întâmple vreodată. În aceşti ultimi ani s-a făcut mult pentru a creşte siguranţa, dar nu este de ajuns. Trebuie să întărim conştientizarea riscurilor şi să facem din prevenire un angajament cotidian al tuturor, firme şi lucrători. Pentru că nu este acceptabil ca munca, sursă a vieţii şi demnităţii, să devină o condamnare la moarte”.

Preşedintele Regiunii Calabria, Mario Oliverio, a declarat: „Sper ca acest tragic accident de muncă să nu fie rezultatul unor neglijenţe şi cer să se facă imediat lumină asupra cauzelor. Familiei îi transmit condoleanţele mele.”

Sindicatul Cgil şi Fillea Pollino Sibaritide Tirreno a exprimat condoleanţe şi a cerut prefectului din Cosenza să convoace pentru explicaţii conducerea Anas, contractorul general al lucrărilor şi direcţia provincială a muncii, pentru că „există o carenţă a controalelor şi a atenţiei cu privire la planurile de siguranţă, orarul de muncă şi condiţiile de viaţă ale muncitorilor, mai ales ale celor de la firmele subcontractante. Nu se poate muri la locul de muncă la 25 de ani.”, a afirmat sindicatul.

Sorin Cehan


Mort la muncă pe șantier lângă Roma, mesajul sfâșietor al fetiței rămasă orfană: „Tati, de ce nu răspunzi la telefon?”

Primul mort la muncă din Italia în 2015: un muncitor român a căzut de la 5 metri de pe acoperişul unde lucra

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version