in

Accident la Oțelăria din Padova, lucrători loviți de un jet de metal incandescent, un român este cel mai grav rănit

Patru muncitori au fost răniți într-un accident grav de muncă la oțelăria „Acciaierie Venete” din Padova. Ruptura unui suport ce ținea tubul de scurgere al  unui enorm bazin cu metal topit la 1600 de grade, a dus la pierderi de circa 100 de tone material incandescent. Cei patru muncitori, aflați în perimetrul unde s-a produs accidentul, au fost loviți de jetul de oțel lichid, suferind arsuri grave.

Cel mai grav rănit este un român, Marian Bratu, în vârstă de 40 de ani, rezident la Cadoneghe. A suferit arsuri de gradul trei pe 100% din suprafața corpului. Foarte grav este și Sergiu Todiță, din Rep. Moldova, 44 de ani. Primul a fost transferat la Padova, iar cel de-al doilea, în elicopter, la spitalul din Cesena. Sunt într-o situație critică.

Au mai fost răniți doi lucrători italieni, Simone Vivian și Davide Natale,de 35 și 39 de ani. Incidentul este cercetat de carabinieri, care au sigilat zona afectată de accident.

Sindicatele au organizat proteste. Fiom CGIL a anunțat pentru astăzi, luni, grevă la oțelăria din Padova unde s-a întâmplat accidentul, iar marți vor fi greve și la oțelăriile din Brescia (la Sarezzo, Casto și Odolo).

„În orice caz nu putem vorbi despre fatalitate – au declarat sindicaliștii de la FIOM – Se pare că a apărut un defect structural între macaraua de pod și containerul imens de peste 100 de tone cu care se transportă oțelul topit: căderea a cauzat o explozie imensă, datorită impactului cu solul a peste 100 de tone de oțel lichid, care a împroșvcat peste tot.».

Veneto este prima regiune italiană ca număr al deceselor la locul de muncă, cu 29 de victime înregistrate de la începutul anului, au declarat reprezentanții Cgil local. Verona și Vicenza provincii cu cel mai mare număr de accidente. Practic, un lucrător venețian din 5, în ultimii 5 ani, a fost implicat în cel puțin un accident de muncă. Dintre cele 375.135 accidente raportate între 2013 și 2017, 560 au fost letale. Chiar și INAIL certifică o creștere cu 18% a decesele la locul de muncă din regiunea Veneto, în primul trimestru al anului 2018, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Guvernatorul regiunii Veneto, Luca Zaia a anunțat că se va întâlni cu liderii de la Cgil, Cisl și Uil pentru a aborda aceste teme. Intervine și președintele Senatului, Maria Elisabetta Alberti Casellati. „Vestea accidentului grav la oțelăria din Padova mă întristează profund. Nu este de conceput ca locul de muncă să devină un loc în care riști viața. Fatalitatea este prin natura sa ceva excepțional, dar accidentele și decesele la muncă sunt în continuă creștere în țara noastră, iar noi trebuie să vorbim de o adevărată urgență. Îmi doresc ca această dramă socială să fie unul dintre primele puncte pe ziua ordinea de zi a noului Parlament și a tuturor instituțiilor, pentru a identifica soluțiile legislative corective și eficiente Siguranța și viața lucrătorilor trebuie să fie o prioritate „.

Nicola Fratoianni, secretarul național al partidului „Sinistra Italiana” vorbește de „un război civil în curs în Italia, cu victime acei lucrători, acei precari, care în fiecare zi își pierd locul de muncă sau sunt mutilați grav”. Și adaugă: „Azi accident la Padova, în 11 mai un mort la Carrara, doi răniți grav la Lucca și la Siracusa, în 9 mai un morto și un rănit în Friuli, în 3 mai un mort și un rănit în Campania, de Ziua Muncii un mort în Calabria și unul în Liguria.  Cum se poate defini altfel un astfel de măcel?”.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ferrara, a derapat cu scuterul și a fost aruncat la 10 metri distanță, mort român de 37 de ani

Succes la Salonul de Carte de la Torino: Lansarea volumului „Istoria Transilvaniei”