in

Adrian Melicovici, ajutat de conaţionali, în ultima etapă a călătoriei pe jos către Roma VIDEO

Pe 15 noiembrie, Adrian Melicovici, românul care a decis să vină la Roma, pornind pe jos din oraşul său, Târgovişte, a ajuns în Italia. Marţi, el a parcurs 44 de km iar  în cursul zilei de azi, 21 noiembrie, şi-a propus să ajungă în oraşul Mestre.  

Pe jos de la Târgovişte la Roma, pentru a schimba imaginea românilor din străinătate

Temerarul urmaş al lui Badea Cârţan a fost întimpinat la Trieste de consulul general al României, Cosmin Dumitrescu. Apoi, a fost primit cu braţele deschise şi sărbătorit la Sacile de membri ai Asociaţiei “George Enescu”.

În jurul expediţiei românului s-a creat un adevărat lanţ al solidarităţii. Adrian Melicovici îşi ţine un jurnal online iar seara, când are conexiune internet, îşi ţine la curent prietenii de pe Facebook în legătură cu fiecare etapă parcursă.

“Chiar dacă el nu va cere, să ştiţi că are nevoie de un nou rucsac (ăsta se rupe), sau un cărucior adecvat, pentru că greutatea îl oboseşte, semnalizatoare nocturne, lenjerie intimă, vitamine energizante etc. Tot ce e necesar pentru un Globe-trotter. Şi nu în ultimul rând UN LANŢ DE SOLIDARITATE care să contribuie în primul rând la schimbarea de mentalitate a comunităţii româneşti în Italia”, scriu membrii asociaţiei “George Enescu”.

Românul a decis să îşi continuie drumul cu două steaguri legate la braţe: cel al României şi cel al Italiei. Şi, prin intermediul Gazetei Româneşti”, a trimis un mesaj video tuturor celor care îl susţin:

Vizibil slăbit după sutele de kilometri pe jos, Adrian Melicovici şi-a descris astfel ultima etapă a călătoriei sale: “Urmeaza cea mai grea etapa, de peste 700 km pe jos pe TRASEUL Trieste- Monfalcone- Sacile- Portogruaro-Mestre- Rovigo- Ferrara-Bologna- Monghidoro-Firenze- Siena- Montefiascone- Viterbo- Monterosi- ROMA”. Sosirea în capitala Italiei este prevăzută pentru data da 15 decembrie.

Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A tras de nouă ori de la fereastră asupra unui hoţ român

Povestea unui OM care i-a ajutat pe români: doctorul Livio Zanolini