Menu
in

Afacerea INFOCHIOȘCURILOR: MAE a decis că dacă vrei să fii informat, trebuie să mergi în Gara de Nord

”Ministerul Afacerilor Externe oferă cetăţenilor români un nou punct de informare tip Infochioşc”, este anunțul postat pe pagina de Facebook a Departamentului Consular – MAE România.

”În cadrul campaniei derulate de către Ministerul Afacerilor Externe de conştientizare a cetăţenilor români cu privire la necesitatea obţinerii unor informaţii detaliate anterior deplasării în străinătate, în data de 27 august 2015, a fost amplasat la Gara de Nord – Biroul de Informații, un dipozitiv tip Infochioşc, cu sprijinul conducerii Sucursalei Regioanala CF Bucureşti.

Infochioşcurile MAE oferă informaţii despre ţările în care utilizatorul doreşte să călătorească: alerte şi condiţii de călătorie – condiţii de intrare şi regim de şedere, recomandări despre siguranţă şi criminalitate, traficul auto, sistemul medical, reglementări vamale, regimul animalelor de companie etc. Totodată, acestea pun la dispoziţie într-un format uşor de accesat, datele de contact ale misiunilor diplomatice româneşti şi oferă recomandări cu privire la asistenţa consulară ce poate fi acordată în situații deosebite.” se mai arată în comunicat.


Iată alte două asemenea proiecte ale MAE, foarte costisitoare, puse la dispoziția românilor din străinătate:

Centrul de informații MAE pentru diaspora va fi operativ din ianuarie. Iată pe ce s-au cheltuit 4 milioane de euro

10.000 de euro, costul unei aplicații smartphone, lansate de MAE pentru românii care călătoresc în străinătate

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version