in

Agerpres: în Italia a apărut asociația „Rispondi a tutti Inoltra”! Fenomene paranormale la Agenția Națională de Presă

Agenția națională de Presă Agerpres, care de curând și-a lansat noul site, a publicat duminică o știre cel puțin hilară, cu privire la o asociație din Italia care ar fi început înscrierile pentru o anume «Școala week-end de cultură, religie și civilizație românească în Toscana pentru copii» (sic!).

Lipsa de experiență (să-i spunem așa, eufemistic) a redactorului care a pregătit știrea, ca și a editorului care a aprobat publicarea pe flux, au dus la apariția unei noi asociații românești în Italia: asociația «Rispondi a tutti Inoltra», care ar avea și un Consiliu Directiv!

De fapt, «Rispondi a tutti Inoltra» este formula afișată automat la subiectul unui mesaj expediat cu outlook sau similar, atunci când se răspunde sau se redirecționează mesajul.


 


 


 

În paranteză fie spus, asociația «rispondia a tutti inoltra» ar fi, de fapt, asociația din Florența despre care a scris recent Gazeta Românească. «Asociația de promovare socială, culturală și sportivă: ‘Cultura, Progresul și Înfrățirea în Lume Italia-Romania» este o asociație care a primit și în trecut bani de la DRP pentru a organiza cursuri de limba română și de civilizație, cursuri la care ar trebui să participe în primul rând responsabilii asociației.

Dialog cu o asociaţie care organizează cursuri pe banii DRP: „Nu te interesează ce facem noi aici, vezi-ţi de treabă.”

Reamintim că această asociație insistă să organizeze, pe banii contribuabilului din România, cursuri de limba, religia și civilizația românească, pentru copii începând de la 2 ani!

Replică halucinantă a asociației care organizează cursuri de limba română la Florența: ”SUNTETI ZIAR RAZIST ANTI-ROMANIST”

Conținutul știrii reflectă și calitatea ofertei acestei asociații: «Inițiativa urmărește să contribuie la păstrarea identității și tradițiilor românești a copiilor și tinerilor de a doua generație născuți sau stabiliți în Italia și continuarea și dezvoltarea unei inițiative impresionante de consolidare a relațiilor culturale dintre Romania și Italia. Prin acest eveniment cultural se dorește sprijinirea tradițiilor și culturii române contemporane, militând totodată pentru actul de civilizație și cultural al țării noastre cu scopul unei mai bune cunoașteri reciproce.»

Norica Nicolai sare la gâtul DRP: „N-aveți o strategie de promovare a culturii în străinătate”

Am solicitat DRP un răspuns cu privire la criteriile care au fost luate în considerare la aprobarea finanțării proiectului acestei asociații, dar nu am primit până acum niciun răspuns. Totuși, surse din cadrul DRP ne-au informat că proiectul a fost suspendat, urmând a fi publicate rezultatele anchetei pornite după articolul publicat de Gazeta Românească.


 


 


Sugerăm Agerpres să cerceteze cum a fost posibilă apariția unei asemenea aberații pe site-ul agenției naționale de presă, dar corect ar fi să publice o erată, nu să șteargă pur și simplu știrea, așa cum s-a întâmplat cu știrea referitoare la criticile aduse DRP de europarlamentara liberală Norica Nicolai.

Noi am citat o știre Agerpres, care la o zi sau doua A DISPĂRUT de pe site, fiind înlocuită cu o altă știre, mai blândă față de conducerea DRP. Ulterior, ȘI ACEASTĂ ȘTIRE A DISPĂRUT. Se întâmplă lucuri paranormale la Agerpres.

Sorin Cehan, Andi Rădiu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Romeo Couți, președintele Forumului Internațional al Jurnaliștilor Români: „Ne-am propus solidarizarea jurnaliștilor români de pretutindeni”

Fura bani de la deținuți, agent penitenciar arestat la Salerno