in

Aglomeraţie în vămi, zeci de mii de români din străinătate se întorc în România, pentru a-și petrece concediul

Zeci de mii de românii din străinătate se întorc în România, pentru a-și petrece concediul alături de familii. Numai prin Vama Borș au trecut, în ultimele 24 de ore, peste 8.000 de oameni, potrivit postului N24 plus.

Nerăbdători să-și revadă rudele și prietenii, românii nu au uitat să pună în bagaje cadouri pentru cei dragi. Fie că vin din Italia, Spania sau Marea Britanie, oamenii spun toți același lucru: nicăieri nu e ca acasă!

Românii din străinătate, în concediu în ţară

Iată câteva dialoguri între reporterii N24 şi cei care vin din străinătate în vacanţă:

„- Unde munciți? – În Italia, în Padova. – E mai bine decât în România? – E mai bine, întotdeauna, acasă! – Ce cadouri ați adus celor dragi, acasă? – Vai, cred că de toate, începând de la alimente, haine, încălțăminte.”

„- Cum a fost drumul? – Greu, dar merită. – Mai aveți mult până acasă? – Până în Moldova, da! – Ce cadouri ați adus celor dragi? – De toate! – Și anume ce? – Păi, dulciuri, ceva hăinuțe la părinți!”

„- Cu ce bunătăți sperați să vă întâmpine cei de acasă? – Nu, neapărat, bunătăți! Cu prezența, să-i găsim sănătoși! – Faceți concediul, aici, în România? – Da! –Și unde o să mergeți? – Probabil la munte.”

„- În concediu, acasă, nu? – Da, în vacanță! – Ce ați cumpărat pentru cei dragi? – De toate, pentru toți, câte un pic. – Unde munciți? – În Italia.

Diaspora nu mai merge în ţară de Paşti. Lipsa banilor îi ţine departe de casă

Autoritățile au luat măsuri pentru a evita aglomerația în vamă.

DAN LAZĂR, comisar șef, Poliția de Frontieră Oradea a declarat: „Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea a suplimentat personalul care-și desfășoara activitatea la controlul documentelor. A crescut numărul arterelor de control din punctele de intrare sau ieșire din țară, după caz.” Polițiștii de frontieră orădeni se așteaptă ca traficul să crească și mai mult, zilele următoare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bologna, prins la aeroport cu 26 kg de khat în valiză

Risc de trafic haotic la Roma. Primăria a închis arterele de circulație din jurul Colosseumului