in

Ai rămas fără loc de muncă în Italia? Iată unde te poți adresa pentru un post temporar în agricultură

Miile de români aflați în Italia și care și-au pierdut locurile de muncă pot găsi un post temporar în sectorul agricol din Peninsulă. Ambasada României la Roma a postat pe pagina oficială de Facebook o listă cu centrele de ocupare și organizațiile de producători agricoli care oferă locuri de muncă în domeniul agricol.

Datele de contact ale Centrelor pentru ocupare de la nivel local sunt disponibile online pe site-ul Ministerului Muncii și Protecției Sociale dinia.

Cetățenii români se pot adresa, de asemenea, organizațiilor de fermieri/producători agricoli (angajatorii din domeniu):
Coldiretti a pus la dispoziție platfoma ”job in country”
– Confagricoltura, prin 
platforma „Agrijob”
– Cia, prin 
contactarea filialelor locale

Ambasada României în Italia recomandă evitarea oricărui fel de compromis privind munca la negru și verificarea temeinică a condițiilor și a contractelor de muncă înainte de a le semna. Ambasada și Consulatele României din Italia nu se pot substitui Serviciilor Publice de Ocupare și nu își pot asuma responsabilitatea pentru contractele sau condițiile oferite de angajatori, care trebuie verificate personal cu atenție de către lucrători. De asemenea, ambasada atrage atenție asupra respectării măsurilor de protecție sanitară la locul de muncă, esențială pentru protejarea tuturor.

Cetățenii români care întâmpină eventuale nereguli sau probleme pot semnala acest lucru Inspectoratul de Muncă italian.

De asemenea, pentru informații privind drepturile la locul de muncă, lucrătorii români pot contacta Biroul ataşatului pentru probleme de muncă din cadrul Ambasadei României la Roma, la adresele de e-mail: [email protected] sau [email protected].

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.at/trenuri-speciale-pentru-ingrijitoare-din-romania-aduse-in-austria-se-infiinteaza-un-coridor-feroviar-special/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un român a devenit erou la Roma, a anihilat un hoț și l-a predat carabinierilor

Italia, record de pacienți externați și vindecați, dar numărul morților rămâne mare: 534 în ultimele 24 de ore