in

Alegeri 2011/ E oficial: Avem 53 de candidaţi români

53 de cetăţeni români au obţinut o adeverinţă electorală pentru a candida la alegerile care se vor desfăşura în Italia duminică, 15, şi luni, 16 mai- se arată într-un comunicat emis azi de către Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) din România.

AEP mai informează că a examinat 53 de cereri înaintate de către tot atâţia cetăţeni români, care au solicitat eliberarea de adeverinţe care să ateste posibilitatea de a candida la alegerile administrative în România, deci şi în spaţiul comunitar. Adeverinţele sunt obligatorii pentru toţi cetăţenii UE care doresc să candideze într-un stat membru.

“Cetăţenii români, în calitate de cetăţeni comunitari, au dreptul de a participa la alegerea primarului, a membrilor consiliului local, precum şi a membrilor consiliului de circumscripţie din oraşul de reşedinţă. În acelaşi timp, cetăţenii comunitari au dreptul de a-şi prezenta candidatura pentru a fi aleşi în consiliul orăşenesc şi în consiliul de circumscripţie. La depunerea candidaturii, candidatul are nevoie de o adeverinţă eliberată de AEP care să ateste că nu a fost decăzut din drepturile electorale printr-o hotărâre judecătorească definitivă”- se arată în comunicatul AEP

Adeverinţele necesare pentru depunerea candidaturilor au putut fi eliberate doar de AEP, deoacere este “singura autoritate publică din România care poate schimba informaţii privind drepturile electorale ale cetăţenilor români şi ai celorlalte state membre ale Uniunii Europene cu autorităţile cu responsabilităţi similare din celelalte state membre ale Uniunii Europene”.

Numărul candidaţilor români la alegerile din 15 şi 16 mai este însă mai mare, având în vedere că cei care au şi cetăţenie italiană, nu au nevoie de documentul emis în România.

Descarca Comunicatul AEP cu privire la candidatii romani

Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Daniela Constantin, fostă contabilă, candidată la Morlupo

VIDEO/ România, calificată în finala de sâmbătă la Eurovision