in

Alegeri 2011/ Trei români şi un italian îşi fotografiază votul

Duminică 15 mai, prima zi a votului, s-au înregistrat deja primele infracţiuni. Patru cetăţeni au fost surprinşi de comisia electorală după ce au ştampilat buletinul electoral şi au făcut o fotografie a votului, cu celularul. Dintre cei patru, trei sunt cetăţeni români, informează TGCom. Este vorba despre două femei, una la Massafra (Taranto, în Puglia), alta la Campoli del Monte Taburno (Benevento, Napoli) şi un bărbat la Vallerano (Viterbo, lângă Roma).

In toate cele trei cazuri, membrii comisiei electorale au auzit click-ul telefonului în momentul în care alegătorii şi-au fotografiat votul în cabină.

La Vallerano, un tânăr alegător român a intrat în cabina de vot, iar preşedintele comisiei a auzit sunetul specific fotografierii cu un celular. Românul a fost blocat în timp ce observa ecranul celularului, pentru a verifica dacă imaginea este destul de clară: votul era ştampilat pe numele actualului primar de centru dreapta, Mauro Giovannini (Pdl). Carabinierii, chemaţi de membrii comisiei, l-au dus pe român la secţie, unde l-au supus unui interogatoriu. Ei doresc să ştie de ce şi-a fotografiat votul, dacă a fost influenţat de cineva sau dacă a primit ceva în schimbul exprimării preferinţei.

Cazul de la Vallerano a atras atenţia presei, pentru că, în ultimele zile dinaintea alegerilor, exponenţii formaţiunilor de stânga au observat “cu suspiciune” un număr ridicat de conaţionali care au solicitat înscrierea pe listele electorale, relatează “Viterbo News 24”. “Două treimi din alegătorii români au cerut înscrierea în ultimele zile utile dinaintea votului”- au spus reprezentanţii de centru-stangâ.

La alegerile trecute, centrul-stânga a câştigat cu o diferenţă de doar 35 de voturi. Românii care au votat duminică la Vallerano au fost, potrivit aceleiaşi surse, în număr de 101. Dar, votul fiind secret, nu există posibilitatea contestării rezultatului electoral doar pe baza unor “suspiciuni”.

Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

24.000 de români înscrişi pentru a vota la alegerile locale

Guidonia/ Roman lovit de italian, agresorul arestat