in

Alemanno promite “integrare” pentru românii care muncesc, “toleranţa zero” pentru cei care nu sunt în regulă

Roma 16 iunie 2011- azi va fi inaugurat, la Roma, biroul dedicat comunităţii de români din capitala Italiei- birou pe care Gazeta Romaneasca l-a prezentat in exclusivitate. Anunţul a fost făcut de către primarul Gianni Alemanno, după întâlnirea pe care a avut-o ieri cu primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu.

Biroul, deja activ de câteva săptămâni în Via della Greca- zona Circo Massimo, în centrul Romei, este coordonat de Ramona Bădescu, consiliera primarului Alemanno pentru cu privire la chestiunile legate de comunitatea de români. Aici, cetăţenii români vor putea primi informaţii cu privire la demersurile birocratice pe care le au de înfruntat, obţinerea unui loc de muncă dar şi în legătură cu modalităţile de repatriere voluntară.  “Cine doreşte să se întoarcă în ţară va putea avea un punct de reper în biroul inaugurat azi”- a precizat Alemanno.

“Toleranţa zero”

Cei doi primari sunt de acord cu privire la aplicarea “toleranţei zero” faţă de toţi cetăţenii români care nu respectă legea în Italia. “O alianţă importantă între două capitale europene”-a mai adăugat Alemanno, care a obţinut din partea lui Sorin Oprescu consensul cu privire la “combaterea tuturor formelor de ilegalitate”, incluzând în categoria menţionată şi pe cei care nu respectă condiţiile de şedere în Italia, fiind necesar, adaugă primarul Oprescu, “un control al fluxurilor, care trebuie să fie legal”. Alemanno clarifică apoi, că “vom da un exemplu de integrare pentru persoanele oneste care vin în capitala noastră pentru a lucra”.

În cursul vizitei sale la Roma, primarul Bucureştiului a anunţat deschiderea unui birou permanent al capitalei României în Cetatea Eternă, împuternicind-o pe Ramona Bădescu ca reprezentantă a noii structuri.

Spectacolul “Romani Rumeni” azi pe Rai Uno

Ziua de ieri s-a încheiat cu un spectacol dedicat României- intitulat “Romani Rumeni”, care a avut loc în Piazza del Campidoglio şi care va fi transmis azi pe postul Rai Uno, începând cu ora 23:20.

Cei doi primari au intervenit şi în cursul spectacolului, cu câte un mic discurs şi cu un schimb reciproc de daruri. Gianni Alemanno a subliniat faptul că integrarea are la bază cunoaşterea culturală reciprocă. Astfel,  românii trebuie respecte cultura italiană, pentru ca italienii să le respecte şi ei, la rândul lor, cultura.

Botul lupoaicei

Edilul Romei i-a făcut cadou primarului Oprescu o stauie în miniatură reprezentând “Lupoaica”. Dacă atinge botul lupoaicei, va avea noroc, aşa spune tradiţia– l-a sfătuit Gianni Alemanno pe primarul român. Sorin Oprescu i-a dat, la rândul său, un cadou primarului Romei: însemnele capitalei Bucureşti.

În cursul zilei de azi primarul Romei, Gianni Alemanno se va întâlni cu membri ai comunităţii de români din capitală, care îi vor prezenta problemele şi doleanţele lor. Întâlnirea va avea loc în sala de conferinţe din sediul primăriei situat în Via della Greca 5, începând cu ora 17:30.

Miruna Căjvăneanu

Citeste si:

Sorin Oprescu: "Voi face Bucureştiul ca Roma"

Naiul lui Gheorghe Zamfir va răsuna ȋn centrul Romei. Vezi programul complet al “Zilelor României”

Ramona Bădescu îi invită pe românii de la Roma la o întâlnire cu primarul Alemanno

FOTO/Exclusiv: Ramona Bădescu îşi prezintă noul birou din primăria Romei

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii trimit în ţară jumătate din banii trimişi în 2008/ Vezi GRAFICUL

Video: Remo Girone a recitat “Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie” la spectacolul “Romani Rumeni”, difuzat diseară pe Rai Uno