in

Ambasada anunță ce măsuri se aplică românilor care sosesc din România în Italia

Ambasada României în Italia a publicat indicații cu privire la măsurile care li se aplică românilor care vin în Italia, în condițiile în care un nou decret cu restricții a intrat în vigoare în peninsulă.

Update #16ianuarie – măsuri restrictive pentru combaterea răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 în Italia 🇮🇹, aplicabile în perioada 16 ianuarie – 5 martie 2021:

ℹ️ La sosirea din #România în #Italia se aplică în continuare aceleași măsuri:

📌 Persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia au obligația de a prezenta transportatorului la momentul îmbarcării sau oricărei persoane desemnate să efectueze controale, o adeverință care confirmă efectuarea, în cele 48 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian, a unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2. În cazul neprezentării testului menționat anterior, este necesară autoizolarea pentru 14 zile.

⚠️📌 Persoanele care, în perioada 21 decembrie 2020 – 6 ianuarie 2021 au stat/tranzitat într-o țară de pe lista C, inclusiv România, din alte motive decât cele de necesitate (de exemplu, pentru turism sau pentru o vizită neesențială la rude și prieteni), la întoarcerea în Italia, începând cu 7 ianuarie 2021, sunt supuse măsurii de autoizolare pentru 14 zile, chiar dacă au efectuat un test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

📌 În cazul în care șederea/tranzitul în statele/teritoriile de pe lista C a fost efectuată din motive de necesitate, există obligația de a prezenta un test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat în cele 48 de ore anterioare intrării în Italia.

📌 Orice persoană care sosește în Italia este obligată să prezinte transportatorului sau autorităților italiene abilitate să efectueze controale, o declarație pe proprie răspundere, conform modelului disponibil aici 🔗: https://tinyurl.com/y4wju5nj

👉🔗 Au fost actualizate excepțiile în vigoare. Pentru detalii, consultați secțiunea dedicată de pe site-ul Ambasadei României în Italia: https://roma.mae.ro/node/2927

ℹ️ Principalele măsuri valabile pe plan intern în #Italia:

🟡🟠🔴 Decretul prevede, în continuare, împărțirea teritoriului național pe zone, diferențiate în funcție de gradul de risc pe care îl prezintă și cu măsuri de restricție suplimentare. Acestea se stabilesc prin ordin al Ministrului Sănătății.Începând cu data de 17 ianuarie 2021 regiunile sunt împărțite astfel, în funcție de nivelul de risc:

🔴 Zona roșie: Lombardia, provincia autonomă Bolzano, Sicilia.

🟠 Zona portocalie: Abruzzo, Calabria, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Liguria, Marche, Veneto, Piemonte, Puglia, Umbria, Valle d’Aosta.

🟡 Zona galbenă: Basilicata, Campania, Molise, provincia autonomă Trento, Sardinia, Toscana.

🚫🚶‍♂️Sunt în continuare interzise deplasările pe întreg teritoriul țării între orele 22.00 și 5.00 dimineața, cu excepția celor motivate de muncă, sănătate sau situații de necesitate.

🚫🚗 În perioada 16 ianuarie – 15 februarie 2021 sunt interzise deplasările între regiuni, cu excepția motivelor legate de muncă, de sănătate sau a situațiilor de necesitate. Este permisă întoarcerea la propria reședință, domiciliu sau locuință.

📌 Modelul declarației pe proprie răspundere pentru justificarea deplasărilor pe plan intern este disponibil aici 🔗https://tinyurl.com/y4ws9fxg

😷 Rămân, în continuare, valabile prevederile privind obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber, în prezența altor persoane. De asemenea, purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile închise, cu excepția locuințelor private.

Pentru informații suplimentare, vă recomandăm să consultați:🔗http://www.governo.it/…/coronavirus-il-presidente…/16065🔗http://www.salute.gov.it/🔗http://www.viaggiaresicuri.it/approfondim…/saluteinviaggio🔗http://roma.mae.ro/local-news/2927

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Glume cu mușchii lui Iohannis, după vaccinare: „Avem brand de țară”

Datoria publică a Italiei explodează, nou record postbelic, de 158,5% din PIB