in

Ambasada României la Roma a reactualizat lista noilor măsuri restrictive în Italia, aplicabile în perioada 16 ianuarie – 5 martie 2021

Update #18ianuarie – măsuri restrictive pentru combaterea răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 în Italia 🇮🇹, aplicabile în perioada 16 ianuarie – 5 martie 2021.

ℹ️ La sosirea din #România în #Italia se aplică următoarele măsuri:

📌 Persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia au obligația de a prezenta transportatorului la momentul îmbarcării sau oricărei persoane desemnate să efectueze controale, o adeverință care confirmă efectuarea, în cele 48 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian, a unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2. În cazul neprezentării testului menționat anterior, este necesară autoizolarea pentru 14 zile.

📌 Având în vedere că autoritățile italiene nu au stabilit, până la acest moment, un format/model al adeverinței care atestă rezultatul testului pentru infecția cu SARS-CoV-2, recomandăm ca documentul să fie redactat în limba italiană sau engleză.

📌 Orice persoană care sosește în Italia este obligată să prezinte transportatorului sau autorităților italiene abilitate să efectueze controale, o declarație pe proprie răspundere, conform modelului disponibil aici 🔗: https://tinyurl.com/y4wju5nj👉🔗

Au fost actualizate excepțiile în vigoare. Pentru detalii, consultați secțiunea dedicată de pe site-ul Ambasadei României în Italia: https://roma.mae.ro/node/2927ℹ️

Principalele măsuri valabile pe plan intern în #Italia:

🟡🟠🔴 Decretul prevede, în continuare, împărțirea teritoriului național pe zone, diferențiate în funcție de gradul de risc pe care îl prezintă și cu măsuri de restricție suplimentare. Acestea se stabilesc prin ordin al Ministrului Sănătății.

Începând cu data de 17 ianuarie 2021 regiunile sunt împărțite astfel, în funcție de nivelul de risc:

🔴 Zona roșie: Lombardia, provincia autonomă Bolzano, Sicilia.

🟠 Zona portocalie: Abruzzo, Calabria, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Liguria, Marche, Veneto, Piemonte, Puglia, Umbria, Valle d’Aosta.

🟡 Zona galbenă: Basilicata, Campania, Molise, provincia autonomă Trento, Sardinia, Toscana.

🚫🚶‍♂️Sunt în continuare interzise deplasările pe întreg teritoriul țării între orele 22.00 și 5.00 dimineața, cu excepția celor motivate de muncă, sănătate sau situații de necesitate.

🚫🚗 În perioada 16 ianuarie – 15 februarie 2021 sunt interzise deplasările între regiuni, cu excepția motivelor legate de muncă, de sănătate sau a situațiilor de necesitate. Este permisă întoarcerea la propria reședință, domiciliu sau locuință.

📌 Modelul declarației pe proprie răspundere pentru justificarea deplasărilor pe plan intern este disponibil aici 🔗https://tinyurl.com/y4ws9fxg😷

Rămân, în continuare, valabile prevederile privind obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber, în prezența altor persoane.

De asemenea, purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile închise, cu excepția locuințelor private.

Pentru informații suplimentare, vă recomandăm să consultați:

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bătaie de stradă la Albano Laziale, un român înjunghiat, în stare gravă la spital, cu lovituri la cap şi la piept, mai multe coaste rupte

Româncă de 31 de ani, moartă la o mănăstire de maici din Genova: s-a aruncat de la fereastră