in

Ambasada României la Roma, COMUNICAT IMPORTANT despre documentele necesare pentru exercitarea votului prin corespondență

Cu privire la articolul intitulat Primii români din diaspora au votat deja prin corespondență. Voi ați primit plicurile de la ambasade?, pentru o corectă informare a publicului, facem următoarele precizări:

Potrivit legislației naționale în vigoare (Legea nr. 288 din 19 noiembrie 2015 privind votul prin corespondență, precum şi modificarea şi completarea Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente), Autoritatea Electorală Permanentă întocmește listele electorale permanente pentru votul prin corespondență și le pune la dispoziția Companiei Naționale „Poșta Română” – S.A., cea din urmă asigurând trimiterea documentelor necesare pentru exercitarea votului prin corespondență, către alegători, până cel mai târziu cu 25 de zile înaintea datei alegerilor.  Altfel spus, misiunile diplomatice și consulare nu sunt implicate în procesul de transmitere, către alegători, a documentelor necesare pentru exercitarea votului prin corespondență.

Pentru informații suplimentare privind votul în străinătate, recomandăm consultarea secțiunii dedicate de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, disponibilă la adresa: http://www.mae.ro/node/49479

Ambasada României în Italia va continua, în contextul apropierii alegerilor prezidențiale, eforturile susținute de informare a românilor cu privire la desfășurarea votului în Italia, o bună implicare a presei fiind apreciată și necesară în acest sens.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Reacția lui Klaus Iohannis, după demiterea Guvernului Dăncilă: «Rezolvat! Dar bătălia cu PSD nu s-a încheiat»

Declarații incredibile. Alexandra Măceşanu ar fi fost văzută de două românce în Italia. «A intrat la mine în bar» VIDEO