in

Anunţ referitor la organizarea alegerilor pentru Preşedintele României

Tot ce trebuie să ştiţi despre al doilea tur de scrutin al Alegerilor pentru Preşedintele României găsiţi pe pagina web a Ambasadei României în Italia https://roma.mae.ro/node/1519

Pentru a asigura o bună desfăşurare a procesului electoral vă recomandăm următoarele:

1. citiţi cu atenţie informaţiile din link-ul de mai sus;

2. prezentaţi-vă la vot cât mai devreme, încă de la primele ore ale dimineţii;

3. în măsura posibilităţilor, printaţi şi completaţi dinainte declaraţia pe proprie răspundere (cu adresa din actul de identitate românesc), urmând să o semnaţi în faţa comisiei de votare.

Vă asigurăm că facem eforturi majore astfel încât toţi cei care se prezintă la cele 51 de secţii de votare din Italia să poată vota.

Pentru aceasta este nevoie de eficienţă, însă ţineţi cont că cei din comisiile de vot supuşi unui efort fizic şi psihic constant timp de 15-16 ore şi merită acelaşi respect precum cei care stau la rând să voteze.

Este important să ne exercităm drepturile democratice manifestând, în acelaşi timp, înţelegere, calm şi respect unii faţă de alţii, cu convingerea că fiecare dintre noi reprezintă România.

Autorităţile diplomatice şi consulare din Italia au acţionat şi vor acţiona întotdeauna cu bună credinţă şi devotament necondiţionat pentru apărarea intereselor şi imaginii României şi în serviciul românilor din Italia.

Ambasada României în Italia

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

ARI face apel la un „vot responsabil” în Diaspora

La Asti, în Piemonte, mobilizare generală a românilor: ”Vrem să votăm”