in

ARI denunţă “abuzurile din aeroportul Băneasa”- cazul bagajelor de mână, înaintat la DGA

Asociaţia Românilor din Italia (ARI) a luat atitudine în legătură cu incidentul “bagajelor de mână” care a avut loc pe 27 august la Aeroportul Aurel Vlaicu (Băneasca) din Bucureşti, înainte de decolarea unei curse către Roma, semnalat şi publicaţiei noastre.

Pe 29 august, ARI a expediat o scrisoare de protest în atenţia şefului Poliţiei de Frontieră, chestorul Ioan Buda.

În scrisoare, semnată de Eugen Terteleac, preşedintele ARI, se poate citi:  «Asociaţia Românilor din Italia (ARI), protestează contra abuzurilor comise de poliţiştii de frontieră în aeroporturi, în această perioadă în care românii din străinătate pleacă în ţările de rezidenţă. Asociaţia noastră a primit foarte multe plângeri de la românii care pleacă în Italia, dar aceleaşi abuzuri le suportă şi alţi români care pleacă în alte ţări”.

"Obligaţi de poliţişti să plătească taxe"

Este adus ca exemplu episodul din seara zilei de 27 august, când “pasagerii au fost obligaţi de poliţiştii de frontieră să plătească taxe pentru bagajele de mână care nu ar fi respectat dimensiunile stabilite de compania aeriană pentru acest tip de bagaje. Poliţiştii de frontieră cereau pasagerilor să plătească taxa de 60 euro pentru bagajele de mână, înainte de îmbarcarea în avion (din declaraţiile pasagerilor, aceleaşi bagaje de mână au fost transportate şi pe segmentul Roma – Bucureşti)”.

Suspiciune de corupţie

“Poliţia de frontieră nu are competenţe în controlul dimensiunilor bagajelor sau de solicitare a taxelor de bagaje” adaugă Terteleac, care înaintează “suspiciunea că aceste taxe de bagaje nu ajung la compania aeriană, ci ar putea fi încasaţi ilegal de angajaţii aeroportului sau, mai rău, de poliţiştii de frontieră. (…)”.

În finalul scrisorii, ARI cere o verificare “a situaţiei de pe aeroportul  Băneasa, unde lucrurile au scăpat de sub control

Sesizare Ari, înaintată la Direcţia Generală Anticorupţie

Autoritatea solicitată a răspuns printr-o scrisoare înaintată către ARI prin fax, în data de 1 septembrie. În răspunsul semnat de către Ioan Buda, chestorul principal al Inspectoratului general al  Poliţiei de Frontieră, se arată că sesizarea ARI a fost înaintată mai departe către DGA- Direcţia Generală Anticorupţie, întrucât în scrisoarea ARI sunt semnalate “posibile fapte de corupţie săvârşite de poliţişti de frontieră din cadrul P.T.F. Aurel Vlaicu Bucureşti”.

Aeroporturile bucureştene, profit de 14 milioane de euro în şase luni

Cele două aeroportul internaţioanale din Bucureşti au avut un profit de 57 milioane de lei (aproape 14 milioane de euro) în primele şase luni ale anului, potrivit Companiei Naţională Aeroporturi Bucureşti.

În prima jumătate a anului 2011, pe cele două aeroporturi au tranzitat 3,44 milioane pasageri. De asemenea, au fost înregistrate 48.785 mişcări aeronave comerciale (aterizări şi decolări). Odată cu profitul brut, a crescut şi traficul – cu 8,2 procente faţă de ultimele şase luni ale anului trecut.

M.C., S.C.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Berlusconi: “Plec din Italia, o ţară de c…..”

Lecţie de curaj