in

Astăzi a început ”Bursa locurilor de muncă la Roma 2019″: ”Mizăm pe o participare de peste 3.000 de români”

Asociatia Casa Romania vă invită, în perioada 17-19 mai 2019, la evenimentul „Bursa locurilor de muncă la Roma 2019″. Acesta are loc la Piazza Cinquecento, NH Colection Hotel, Roma (foto). În cadrul acestui eveniment, Asociatia Casa Romania va facilita întâlnirea cetățenilor români prezenți în Italia, care întâmpină dificultati economice, cu firme românești care le vor prezenta ofertele de muncă din România, în vederea susținerii repatrierii lor.

Vor fi prezente personalitati guvernamentale si reprezentanți din domeniul comunităților de afaceri, ai unor instituții locale.

Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul Constantin Codreanu, a salutat și el organizarea de către Asociația „Casa România” a Bursei locurilor de muncă la Roma 2019 în perioada 17-19 mai și răspunde pozitiv invitației de a participa la deschiderea oficială a evenimentului organizat în capitala Italiei.

„Țin să îi felicit pe membrii Asociației „Casa România” pentru această inițiativă binevenită. În lipsa unor politici eficiente ale statului român de motivare a cetățenilor plecați în afara granițelor să revină în țară, orice acțiune în acest sens trebuie sprijinită fără ezitare. Sper că la eveniment vor veni și reprezentanți ai executivului pentru a lua pulsul dorințelor și așteptărilor pe care le au românii ce își planifică un parcurs profesional în țară. După multiplele întâlniri pe care le-am avut în state cu mare concentrație de cetățeni români, am constatat că există foarte multe persoane care vor să revină acasă. Dar nu oricum. Vor să revină acasă într-un stat care să le răspundă necesităților din punct de vedere financiar și al securității sociale. Tocmai de aceea, primul meu proiect de lege elaborat ca deputat de Diaspora a vizat o măsură în acest sens – Proiect depus în Parlament: Românii din diaspora să poată cotiza retroactiv la sistemul de pensii”, a declarat deputatul Constantin Codreanu:

„Suntem convinși că acest eveniment va duce la crearea unor dialoguri concrete și eficiente și că, în acest mod, cetățenii români care trăiesc în afara granițelor țării, vor avea posibilitatea de a intra în contact direct cu angajatorii din România, dornici să le propună oferte atractive. Organizăm acest eveniment din două motive: pe de o parte, avem informația din surse guvernamentale că România duce lipsa a 250.000 de muncitori doar în domeniul construcțiilor în condițiile în care Guvernul își propune mari proiecte de investiții, pe de altă parte, vrem să sprijinim reîntoarcerea românilor în țară. Mizăm pe o participare de peste 3.000 de români de-a lungul celor două zile, a mai menționat Dorin Coman, coordonator al proiectului.

Românii din Italia, chemați în țară pe salarii de minim 4000 de lei: ”Vom face la Milano sau Torino o bursă a locurilor de muncă”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sex în spital, a forțat două femei, mamă și fiică, să aibă raporturi sexuale și să șantajeze, român condamnat la 7 ani de închisoare

Muncitor român grav rănit la muncă la Milano: Zdrobit de o bară de metal de 50 kg, căzută de la 6 metri înălțime