in

Atac împotriva românilor din Sezze: zeci de maşini cu roţile găurite, după un atentat incendiar cu autori necunoscuţi

Act grav de intimidare împotriva românilor din Sezze: mulţi români şi-au găsit în această dimineaţă maşinile cu anvelopele găurite, după ce cu o noapte înainte, şase microbuze şcolare din localitate au fost distruse de un incendiu care ar putea fi intenţionat.

Nu se înţelege care ar putea fi legătura între cele două acte de intimidare, dar carabinierii studiază toate ipotezele. Aparent, cineva vrea să arunce vina pe comunitatea românească pentru incendiu.

Şase microbuze şcolare au fost incendiate la Sezze, în provincia Latina (Lazio), în dimineaţa de joi, 20 februarie, în jurul orei patru. Microbuzele erau parcate într-un depozit al primăriei. Daunele sunt uriaşe, de circa 700.000 de euro, iar 300 de copii din localitate nu mai au cu ce să meargă la şcoală.

Primarul din Sezze, Andrea Campoli, a declarat: „Dacă investigatorii confirmă natura intenţionată a incendiului, trebuie să aflăm motivele care i-au determinat pe aceşti subiecţi să comită un asemenea act barbar şi laş„. Carabinierii care investighează cauzele incendiului nu au dubii: este vorba de un atentat contra administraţiei locale.

Cu atât mai grav este atacul împotriva comunităţii româneşti, imediat după incendiu. Cineva pare că ar vrea să arunce vina pe comunitatea românească, consideră Dorin Briciu, preşedintele filialei din Sezze a asociaţiei Europa şi primvicepreşedinte PDL Italia pe Regiunea Lazio.

„De ieri la Sezze se petrec lucruri grave. Miercuri seara, o mână criminală a incendiat şase microbuze ale şcolii din Sezze. Azi dimineaţă mulţi români s-au trezit cu roţile tăiate. În toată localitatea au fost tăiate cauciurile la circa 30 de maşini, dintre care multe ale românilor. Am fost de dimineaţă la primarul din localitate, cu care avem relaţii foarte bune, şi ne-a promis tot sprijinul pentru aflarea adevărului.

Suntem o comunitate importantă aici, 6.000 de români la o populaţie de circa 27.000, iar aceste acte de vandalism ne-au pus pe gânduri. Nu ştim dacă cineva ar vrea în acest fel să arunce vina pe comunitatea noastră, dar e un gest care ne-a dat de gândit.

După incendierea microbuzelor, la mai puţin de 24 de ore zeci de maşini sunt cu roţile găurile.”, spune Dorin Briciu, care a fost şi candidat la consiliul local la ultimele alegeri, din 2012.

Dorin Briciu, candidat PD la Sezze: “Aici, românii au un rol determinant”

Ar putea ca cineva să profite de această climă tensionată pentru a ne ataca, mai spune Briciu. Sunt mulţi italieni care nu au loc de muncă şi ar putea creşte intoleranţa faţă de români, mai ales dacă vina pentru asemenea acte grave cum a fost incendierea microbuzelor şcolare, ar fi aruncată, chiar fără dovezi, pe seama românilor.

Sorin Cehan

Iată câteva dintre maşinile românilor din Sezze care a fost găsite astăzi dimineaţă cu roţile tăiate (foto Grigore Viorel Nicusor).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Prințul Charles va vizita în acest an Delta Dunării

Petrom, cel mai mare profit din istoria României: 1,1 miliarde de euro