Menu
in

Atac murdar la adresa Gazetei

Astăzi, o publicaţie din România, numită "Incomod", publică o aşa-zisă anchetă în care apar acuzaţii grave la adresa Gazetei Româneşti şi a Asociaţiei Românilor din Italia.

Teoria conspiraţiei, în viziunea lui Avram Ioniţă

Un anume Avram Ioniţă, prezentat ca fost vicepreşedinte al PDL Italia, în dialog cu Eugen Cristescu, semnatarul articolului, se dezlănţuie într-un atac grotesc la adresa directorului ziarului, Sorin Cehan, a redactorului Andi Rădiu şi a preşedintelui Asociaţiei Românilor din Italia, Eugen Terteleac.

Aflăm de la Ioniţă că Gazeta Românească scrie "ce vor şefii", care sunt parlamentarii PDL aleşi în diaspora William Brînză şi Viorel Badea. Ioniţă este supărat pe Gazeta că nu i-a publicat nişte "poze": "Eu am făcut nişte poze în faţă la Consulat, anul trecut, şi le-am trimis domnului Rădiu şi nu le-a publicat. El a publicat alte poze unde nu era nici măcar o pisică în faţa ambasadei, să deie la imagine. Aicea sunt corupţi cu toţii. Si ambasador şi consul, cu toţii sunt corupţi".

Redactorul articolului ar fi trebuit să-i ceară o probă în susţinerea acestor afirmaţii, altfel sunt calomnii, indiferent dacă îl citează pe dl. Ioniţă. O minimă deontologie jurnalistică îl obliga să ceară şi opinia celor puşi la zid de "fostul vicepreşedinte PDL Italia".

Ioniţă îl atacă apoi pe Andi Rădiu, despre care spune că e "manipulat de şefii lui de la putere" şi îl etichetează drept "corupt": "Am vorbit mai devreme cu un coleg, cu Cincu şi i-am zis: Cât îşi mă Rădiu ca sa deie un articol? Băi Avrame îşi ia de la 500, 1000, 2000 de euro, depinde depinde de articol."

Nesatisfăcut, Ioniţă atacă mai departe, referindu-se la simpozionul românilor din Italia de mâine, la care ar trebui să fie ales un reprezentant în Consiliul de Cooperare al Diasporei: "Am auzit că o să fie Eugen Terteleac care are Asociaţia Românilor din Italia şi mai este tâlharul ăla, şeful Gazetei Româneşti, Sorin Cehan, alt bandit şi ăla (…) Eu pornesc revoluţie, dacă se întâmplă aşa ceva."

Declaraţiile lui Ioniţă sunt redate şi în format audio. Acest lucru va uşura munca avocaţilor care se vor ocupa de denunţul de calomnie prin presă pe care-l pregătesc cei acuzaţi de Ioniţă.

Nu intrăm în polemici cu "revoluţionarul" Ioniţă, un singur lucru poate face: dacă are probe, să le prezinte, ori să publice o dezminţire în legătură cu elucubraţiile sale.

Iată link-ul către elucubraţiile dl-ui Ioniţă.

Recent, aceeaşi publicaţie, "Incomod" (din Ploieşti, scrie pe site-ul publicaţiei!) l-a citat pe Stefan Stănăşel, alt "revoluţionar" ex-PDL Italia, care a atacat Gazeta Românească.

Am fost acuzaţi uneori de partizanat politic, dar acuzaţiile de corupţie şi banditism sunt o premieră. Am publicat mereu în acest ziar materiale informative despre toate partidele, de la stânga la dreapta, de la PDL, PSD, PNL până la Partidul Poporului şi Partidul Românilor din Italia, am oferit spaţiu tuturor asociaţiilor româneşti, tuturor liderilor de opinie şi reprezentanţilor autorităţilor. Însă lături vărsate de personaje ca Ioniţă sau Stănăşel, atacuri la persoană nesusţinute de probe, nu am publicat niciodată.

Atacurile la persoană via obscure publicaţii din România contra unor persoane din diaspora active în comunitate se vor înmulţi însă, pe măsură ce alegerile se apropie. Cei care stau în spatele acestor atacuri vor să pună pumnul în gură vocilor neînregimentate din diaspora.

Redacţia GR

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version