in

ATENȚIE! Începând cu data de 23 august, tranzitul prin Slovenia spre România se face doar cu CERTIFICATUL DIGITAL COVID

Începând cu data de 23 august 2021, tranzitul nu va mai fi posibil fără dovada certificatului RVT, anunță MAE.

Intrarea în Slovenia, fără plasarea în carantină, este permisă persoanelor care prezintă unul din următoarele documente:

1. un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore de la prelevarea probei;

2. un test de antigen negativ, nu mai vechi de 48 de ore de la prelevarea probei;

3. un test PCR pozitiv mai vechi de 10 zile, cu excepția cazului în care medicul decide în alt sens, dar nu mai vechi de șase luni, sau un certificat medical care confirmă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 și vindecarea ulterioară, nu mai vechi de 6 luni de la debutul COVID-19;

4. un certificat de vaccinare anti-COVID, având un termen de: (a) cel puțin șapte zile de la a doua doză de Pfizer/Comirnaty Biontech, (b) cel puțin 14 zile de la a doua doză de Moderna, (c) cel puțin 21 de zile de la prima doză de Vaxzevria/AstraZeneca, (d) cel puțin 14 zile de la doza unică de Johnson&Johnson/Janssen-Cilag, (e) cel puțin 21 de zile de la prima doză de Covishield/Serum Institute of India/AstraZeneca, (f) cel puțin 14 zile de la a doua doză de Sputnik V/ Gamaleya, (g) cel puțin 14 zile de la a doua doză de CoronaVac/ Sinovac Biotech, şi (h) cel puțin 14 zile de la a doua doză de Sinopharm;

5. un certificat de boală și ulterior de vaccinare, nu mai vechi de 8 luni de la testul PCR pozitiv sau de la debutul simptomelor, cu una din dozele menționate anterior;

6. un Certificat digital UE privind COVID sau în format tipărit, însoțit de un cod QR, cu menționarea rezultatului negativ al testului PCR sau rapid antigen, vaccinării sau recuperării post-COVID-19 sau a vaccinării ulterioare post-COVID-19, dar nu mai târziu de opt luni de la rezultatul PCR pozitiv/debutul simptomelor);

7. un Certificat digital COVID-19 sau în format tipărit emis de un stat terț (din afara UE), însoțit de un cod QR și care conține cel puțin aceleași informații precum Certificatul digital UE, eliberat de o autoritate sanitară competentă a statului terț, redactat în limba engleză.

Persoanele care NU prezintă una din dovezile menționate mai sus trebuie să respecte măsura carantinei pentru o perioadă de 10 zile, la adresa de domiciliu declarată. În cazul cetățenilor străini fără reședință în Slovenia, intrarea în Slovenia și plasarea în carantină pentru 10 zile sunt condiționate de existența unei adrese unde se poate efectua această măsură. În lipsa acesteia, persoanei în cauză nu i se permite intrarea în Slovenia.

Persoanelor nerezidente NU li se permite intrarea dacă (i) se presupune că nu pot părăsi acest stat ca urmare a măsurilor restrictive impuse de statele vecine; (ii) se dovedește că sunt infectate sau prezintă simptome evidente specifice COVID-19. Li se va permite, totuși, tranzitarea acestui stat, dacă la intrare dovedesc – fără echivoc – că doar tranzitează teritoriul sloven. Serviciul de sănătate poate verifica starea de sănătate a persoanelor care trec frontiera.

Dacă o persoană este vaccinată cu o combinație de două vaccinuri diferite din cele menționate anterior, se consideră că este protejat după rapelul cu a doua doză din fiecare tip de vaccin. În cazul în care persoana este vaccinată cu prima doză Vaxzevria/AstraZeneca sau Covishield/Serum Institute of India/AstraZeneca, se consideră că este protejat după rapelul cu vaccinul Biontech/Pfizer sau cu Moderna, rapelul fiind efectuat în termen de 28 până la 84 de zile (4 până la 12 săptămâni) de la vaccinarea cu prima doză.

Măsura carantinei poate fi suspendată dacă persoanele în cauză efectuează un test PCR, al cărui rezultat este negativ. Testarea poate fi efectuată cel mai devreme în a 5-a zi după plasarea în carantină la adresa de domiciliu declarată.

Testul molecular tip RT-PCR este valabil numai dacă este efectuat într-un stat membru UE/ Schengen, Australia, Israel, Canada, Noua Zeelandă, Federația Rusă, Republica Serbia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Turcia, SUA sau la punctele de control existente pe rutele aeriene internaționale.

Testul rapid antigen este valabil numai dacă este efectuat într-un stat membru UE/ Schengen, Australia, Israel, Canada, Noua Zeelandă, Federația Rusă, Republica Serbia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Turcia, SUA, la punctele de control existente pe rutele aeriene internaționale și este listat în lista comună a testelor rapide antigen publicată la pagina de internet: https://ec.europa.eu/health/sites/default/files/prepareness_response/doc….

Din luna iulie sunt valabile și testele PCR sau antigen efectuate în Bosnia și Herțegovina. 

Un certificat de boală va fi luat în considerare numai dacă este emis într-un stat membru UE/ Schengen, Australia, Bosnia și Herțegovina, Israel, Canada, Noua Zeelandă, Federația Rusă, Republica Serbia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Turcia, SUA sau la punctele de control pe rutele aeriene internaționale.

Poliția poate permite unei persoane să intre și să tranziteze Slovenia cu propriul autovehicul, pe cea mai scurtă rută, în cel mult șase ore de la intrare, dacă a fost supusă carantinei în străinătate ca urmare a intrării în contact cu o persoană infectă și care dorește să fie supusă măsurii carantinei într-un alt stat eligibil.

Persoanele exceptate de la această măsură trebuie să prezinte o dovadă în acest sens, în caz contrar vor fi supuse carantinei. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4.5]

Minor condamnat în Catania, alege pușcăria din Italia decât să ajungă la școala de corecție din România

Pleacă diaspora, aglomeraţie la granița cu Ungaria, se așteaptă cel puțin o oră la Nădlac II