in

Aurelian Mihai a renunţat la greva foamei, reducerea taxelor consulare va fi rediscutată în Parlament

Deputatul Aurelian Mihai a anunţat, marţi 30 septembrie, într-o declaraţie susţinută pe holul Parlamentului, că a decis să renunţe la greva foamei după 14 zile de protest, având în vedere că propunerea legislativă privind reducerea taxelor consulare a fost retrimisă la comisie, unde va fi dezbătută din nou.

Aurelian Mihai, luat din Parlament de o ambulanță și transportat la Spitalul Universitar de Urgență București

”Ce s-a petrecut în plen acum o jumătate de oră este un pas destul de mare pe care îl face Parlamentul, şi anume modificarea de lege a fost votată de către colegii parlamentari şi propusă pentru a intra pe ordinea de zi, pentru a fi dezbătută în cadrul comisiei, pentru a avea un raport de adoptare. Ca atare, Parlamentul aproape astăzi şi-a spălat jumătate din păcatele pe care, între ghilimele, le-a comis faţă de românii din afara ţării”, a spus deputatul Aurelian Mihai, citat de Mediafax.

Aurelian Mihai: “Unde sunt banii diasporei, unde sunt banii țării domnilor guvernanți?”

El a arătat că, urmare a acestei decizii a plenului Camerei, renunţă la greva foamei, după 14 zile de protest.

”Vă pot spune că protestul, care fizic pentru mine a început în 17 septembrie, pentru mine se încheie astăzi. Mă simt foarte rău şi refuz, dacă merg în spital, perfuziile. Eu înţeleg că, dacă le accept, practic primesc hrană. Până în acest moment nu m-am hrănit, este a paisprezecea zi, doar am consumat lichide”, a spus Aurelian Mihai.

El a arătat că se va interna pentru a-şi face setul de analize necesar şi că va milita în continuare pentru ca românii să se bucure de sprijinul statului român, oriunde s-ar afla. După ce a vorbit cu jurnaliştii, Aurelian Mihai s-a scuzat pentru a merge să se sprijine de perete, deoarece se simţea rău.

Cu o jumătate de oră înainte de a susţine această declaraţie de presă, Aurelian Mihai a luat parte la şedinţa de plen în care s-a decis punerea pe ordinea de zi a propunerii legislative prin care se reduc taxele consulare şi retrimiterea la comisie.

Situație explozivă în Parlamentul României: 16 deputați în GREVA FOAMEI alături de Aurelian Mihai: “Cerem scăderea taxelor consulare”

Aurelian Mihai în a șasea zi de greva foamei: “Taxele reduse, ordine în consulate şi morţii acasă!”

Deputatul diasporei, în a treia zi de greva foamei: “Sunt pregătit să rezist o mie de ani”

Mihai Aurelian: ”Iată de ce fac greva foamei!”

Deputatul Aurelian Mihai a intrat în greva foamei: Protestez contra indiferenţei autorităţilor faţă de problemele diasporei!