Menu
in

Avea un sclav român, întreprinzător italian arestat. Românul muncea de la 6 la 23 şi bea apă cu animalele

Un întreprinzător agricol din Riesi (Caltanissetta) a fost închis pentru că a ţinut în sclavie un român. Poliţia de Stat l-a arestat pe bărbatul de 58 de ani la ferma sa de pe ţinutul Besaro, executând un mandat de arest preventiv emis la cererea procurorului adjunct din Caltanissetta Lia Sava. În urma sentinţei Curţii de Casaţie bărbatul a fost condamnat la pedeapsa definitivă de 8 ani, trei luni şi 25 de zile, plus trei ani de supraveghere.

L-a ţinut în sclavie pe un clandestin român care era constrâns că lucreze zilnic de la 6 la 23, care era constrâns să bea aceeaşi apă pe care o beau animalele, care deseori era lăsat fără mâncare astfel trebuind să se hrănească numai cu laptele muls de la câteva oi. Şi în plus era obligat să trăiască în încăperi pline de gunoaie şi invadate de şobolani şi diferiţi paraziţi.

O poveste incredibilă care a dus la arestarea un unui întreprinzător agricol din Riesei, Carmelo Pirrello de 58 de ani (foto), care trebuie să ispăşească opt ani de închisoare pentru aducere şi ţinere în stare de sclavie.

Bărbatul, cu antecedente penale, a fost ridicat pe 19 septembrie de poliţiştii care au executat un mandat de arestare preventivă emis de Tribunalul din Caltanissetta, în aplicarea unei sentinţe a Casaţiei. Mandatul a fost executat de oamenii de la Echipa Mobilă din Caltanissetta.

Carmelor Pirrello a fost arestat în iulie 2005, în flagrant delict, după ce Poliţia a descoperit un tânăr român (la acea vreme extracomunitar) pe care îl adusese într-o stare de supunere şi exploatare, constrângându-l la munci extenuante.

Pirrello a fost acuzat şi de favorizarea şederii ilegale a clandestinului în Italia profitând de situaţia de inferioritate şi necesitate a extracomunitarului.

Pe 14 iulie 2005, poliţiştii au încercuit ferma lui Pirrello, de pe ţinutul Besaro la Riesi, găsindu-l pe clandestin în condiţii inumane, la limita supravieţuirii, constrâns să trăiască în încăperi în care puţinele sale obiecte personale se amestecau cu saci de gunoaie. Mizeria din acel loc atrăgea în mod inevitabil şobolani şi diferiţi paraziţi care infestau încăperile. Tânărul nu avea nici măcar apă pentru a se spăla şi a bea, şi era obligat să recurgă la apa utilizată pentru animale, care ajungea la fermă în cisterne pentru apă nepotabilă.

Cu sprijinul unui interpret român, în stare evidentă de subnutriţie şi de abandon fizic, a confirmat apoi starea de sclavie şi exploatare în care a fost adus de Pirrello declarând că lucra pentru acesta din urmă şaisprezece ore pe zi (de la 6 la 23, zilnic, inclusiv de sărbători), că era constrâns să se spele şi să bea apă folosită pentru animale, deşi nu era apă potabilă, că în două ocazii Pirrello i-a dat să mănânce carnea a două oi afectate de bruceloză, boală pe care a contractat-o apoi, că în ultima lună Pirrello ar fi refuzat de mai multe ori să-i dea mâncare şi, din acest motiv, a fost constrâns să se hrănească cu laptele muls de la animale.

Pe lângă aceasta, Pirrello i-a luat paşaportul şi pentru a i-l restitui pretindea să lucreze în subordinea sa, un alt an de muncă fără plată. Paşaportul a fost găsit pe timpul percheziţiei în autoturismul lui Pirrello.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version