in

Aveți mașina cu numere românești și locuiți în Italia? Iată ce trebuie să faceți pentru a evita amenzi sau blocarea autovehiculului

Aveți mașina cu numere românești și locuiți în Italia? Iată ce trebuie să faceți pentru a evita amenzi sau blocarea autovehiculului.

Începând cu 1 februarie 2022, reglementarea plăcuțelor de înmatriculare străine în Italia s-a schimbat: noi termene pentru reînmatriculare și mai puține avantaje fiscale.

Plăcuțele de înmatriculare străine în Italia un fenomen în creștere căruia legiuitorul a decis să îi pună o limită, operând mai multe modificări la Codul Rutier. În noiembrie anul trecut, a fost adoptată Legea nr. 238/21, care aduce o serie de modificări privind circulația în Italia a mașinilor cu numere de înmatriculare străine.

Aveți mașina cu numere românești și locuiți în Italia?

Începând cu 1 februarie 2022, orice persoană care locuiește în Italia și este proprietarul unui autoturism cu număr de înmatriculare străin poate circula în Italia timp de trei luni (anterior era de 60 de zile). La expirare, vehiculul trebuie să fie înmatriculat în Italia sau transportat în străinătate.

Reglementarea se schimbă în cazul unui rezident italian care utilizează un vehicul care nu-i aparține și care are un număr de înmatriculare străin. În acest caz, dacă până la 1 februarie limitările erau aproape inexistente, situația după noul decret-lege se schimbă radical.

Registrul vehiculelor străine (REVE): ce este și cum funcționează. Plăcuțele de înmatriculare străine în Italia: intră în vigoare REVE

Începând cu 21 martie, Codul Rutier introduce REVE, registrul vehiculelor străine.

Străinii care circulă în Italia și așteaptă cetățenia au la dispoziție trei luni pentru a-și reînmatricula vehiculul. În timp ce, dacă nu este necesară cetățenia, pot circula timp de un an.

Cei care nu se vor conforma noilor reglementări vor fi pasibili de amenzi mari, de la 250 de euro pentru cei care nu au documente până la 1.600 de euro în cazul în care circulă cu un vehicul care nu a fost înmatriculat în termenul stabilit de lege.

Cei care nu s-au înregistrat la Reve riscă o amendă de până la 3.558 de euro.

Pentru a înmatricula un vehicul la Reve puteți merge la PRA sau la STA (acronim pentru Sportello Telematico dell’Automobilista).

Persoanele care trebuie să se înregistreze

  • Cetățenii italieni sau străini care au reședința în Italia și care dețin un autoturism înmatriculat pe numele unei persoane cu reședința în străinătate și îl utilizează pentru o perioadă mai mare de 30 de zile, chiar dacă nu este continuă, trebuie să dovedească, printr-un document cu dată certă, utilizarea și durata acesteia. Obligația este suportată de utilizatorul vehiculului;
  • Vehiculele înmatriculate în străinătate care aparțin angajaților care desfășoară o activitate la o societate cu sediul într-un stat străin care se învecinează cu Italia sau lucrătorilor independenți care își au sediul într-un stat vecin. Înregistrarea trebuie efectuată în termen de 60 de zile de la achiziționarea vehiculului, care este obligația proprietarului vehiculului.

Persoanele care NU TREBUIE să se înregistreze la REVE

  • Personalul civil și militar care servește în străinătate;
  • Personalul forțelor armate sau al poliției care își desfășoară activitatea în străinătate, în baze militare sau în organizații internaționale;
  • Conducătorii de vehicule înmatriculate în Republica San Marino;
  • cei care au o relație de muncă subordonată sau continuă cu o societate rezidentă în San Marino.

sursa: www.money.it

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.3]
valentina omorata catania

Italia, povestea tragică a Valentinei, înjunghiată mortal de fiul ei, în vârstă de nici 15 ani, cu patru lovituri de cuțit

Stop cardiac, tânără de 22 de ani fragilă moare: primise 4 doze de vaccin