in

Avionul condamnaților! Matteo Salvini anunță că un avion cu violatori, ucigași, tâlhari și proxeneți români a decolat de la Roma spre București. VIDEO

«Un zbor Roma-Bucuresti duce 13 deținuți înapoi în România, condamnați pentru viol, omor, ținere în sclavie, tâlhărie, tăinuire, sechestru de persoană, exploatarea prostituției! Sunt fericit că și pe acest front realizăm ceea ce am promis. Criminalii străini găzduiți în pușcăriile noastre trebuie să execute pedeapsa în țara lor de origine.», a scris ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, pe pagina sa de Facebook, adăugând la sfârșit hashtagul „#de la vorbe la fapte”(#dalleparoleaifatti).

Postarea a adunat într-o oră peste 20.000 de like-uri. (continuă după fotografie)


https://www.facebook.com/salviniofficial/posts/10156513567943155


Ministrul a furnizat un link la această postare, un articol din Il Giornale, cu titlu elocvent: ”Repatriați 13 deținuți români. Salvini: „Acesta e doar începutul”

Aflăm din articol că cel puțin 13 deținuți români se vor întoarce în România cu un zbor direct Roma-București, pentru a-și executa sentința în țara lor de origine.

Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Matteo Salvini, care a explicat planul de repatriere a acestor deținuți în România. Aceștia sunt români care au fost condamnați pentru diferite infracțiuni, cum ar fi viol, omor, tâlhărie sau tăinuire. Repatrierea acestor deținuți este doar un prim pas într-un plan lansat de Ministerul de Interne, în colaborare cu Ministerul Justiției, de a rapatria prizonierii străini prezenți în închisorile italiene în țările lor de origine. Ministrul de Interne colaborează cu ministrul Justiției, Alfonso Bonafede, pentru a dezvolta o strategie de accelerare a repatrierii acestor deținuți.

„Un zbor Roma-București este pe cale să ducă 13 deținuți înapoi în România, care vor executa pedeapsa în țara lor de origine, condamnați pentru viol, omor, ținere în sclavie, tâlhărie, tăinuire, sechestru de persoană, exploatarea prostituției. Și pe acest front, facem ce am promis. Criminalii străini găzduiți în pușcăriile noastre pot și trebuie să-și ispășească pedeapsa în țara lor de origine. Călătoria acestor 13 este doar un început al planului la care lucrează colegul Bonafede, cu tot sprijinul meu”, a spus ministrul de Interne.

Același zbor se va întoarce din România cu patru cetățeni români la bord care au fost căutați de autoritatea judiciară italiană cu mandate europene de arestare și care vor executa pedeapsa în Italia.

UPDATE: Avionul condamnaților a aterizat pe Aeroportul Otopeni, deținuții au fost preluați de agenții de la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) și duși la Penitenciarul din Rahova.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, cu privire la extrădarea a 13 cetăţeni de naţionalitate română, din Italia, în vederea continuării executării pedepselor privative de libertate aplicate în baza mandatelor de executare, în ţara de origine, Administraţia Naţională a Penitenciarelor confirmă preluarea acestora în cursul zilei de astăzi, 02.04.2019, urmând a fi desfăşurate demersurile necesare în vederea încarcerării la Penitenciarul Bucureşti-Rahova”, a precizat ANP.

Sorin Cehan

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Teatrului Evreiesc de Stat vine la Roma, spectacolul ”Corp străin” la Teatrul Palladium

Afacerist italian care cultivă usturoi în România: «Vă vindeţi ieftin terenurile»