Menu
in

Bani europeni pentru a sprijini întoarcerea muncitorilor români din Italia/ 1.000 de locuri vacante

ANOFM- Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă din România lansează un proiect prin care încearcă să-i convingă pe românii imigraţi în Italia, să se întoarcă în patrie.

Proiectul “MEDIT – Model de cooperare transnațională pentru întoarcerea lucrătorilor români” este finanțat din Fondul Social European, iar pentru realizarea lui ANOFM va colabora cu o organizaţie italiană- ACLI (Associazioni cristiane lavoratori italiani – Asociaţiile Creştine ale Muncitorilor italieni)

Programul se va adresa muncitorilor români din patru regiuni: Veneto, Piemonte, Lazio şi Puglia. Unul din obiectivele proiectului este acela de a afla ce perspective de muncă au muncitorii români in Peninsulă, şi dacă ar accepta să se întoarcă în România.

De asemenea, vor fi contactate 200 de firme din România, care ar putea fi interesate în angajarea muncitorilor care au obţinut o calificare profesională în Peninsulă. ANOFM îşi propune să identifice “1000 de locuri de muncă vacante sau planificate a se vacanta” în România.

Este prevăzută şi colaborarea cu 30 de asociaţii şi organizaţii ale românilor din Italia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version