in

Bari, agresiune xenofobă la şcoală. Două fetiţe românce agresate din cauza naţionalităţii

Încăierare şi insulte de natură rasistă în faţa şcolii medii. Protagoniştii agresiunii în dauna a două eleve de naţionalitate română sunt un băiat şi o fată italieni de numai 13 ani. Mai întâi le-au bătut pe cele două fetiţe şi apoi le-au insultat. Cu injurii, potrivit celor povestite de părinţii victimelor carabinierilor, referitoare la etnia lor diferită. Episodul, relatat de cotidianul La Repubblica, a avut loc într-o localitate din sud-estul provinciei Bari. Părinţii celor două victime au fost cei care au denunţat la carabinieri agresiunea cu insulte privind originea română.

Sporește xenofobia în Italia. ”Pentru italieni intolerabil să suporte politici care favorizează imigranții”

Rudele fetiţelor bătute s-au adresat militarilor sâmbătă 21 martie dimineaţă pentru a povesti ce s-a întâmplat în ziua precedentă în piaţa din faţa şcolii medii frecventate de fiicele lor.

Cu o zi înainte, cei doi agresori, de nici 14 ani şi astfel imposibil de inculpat, au agresat două fetiţe de la aceeaşi şcoală cu ei. Cele două victime românce sunt cu un an mai mici, faţă de cei doi agresori, au împlinit numai 12 ani. Golanii, un băiat şi o fată, au lovit cu pumnii şi picioarele cele două minore aducându-le jigniri referitoare la originea lor română. Apoi, pentru a evita ca una dintre cele două să caute ajutor şi să telefoneze părinţilor, le-au sustras celularul (restituindu-l totuşi mai târziu).

Însă cele două fetiţe au povestit imediat cele întâmplate părinţilor spunând numele şi prenumele celor care le-au bătut. Astfel părinţii s-au adresat carabinierilor pentru a prezenta plângere împotriva celor doi minori. Fiind vorba de persoane sub 14 ani, nu pot fi inculpate. Militarii au semnalat episodul autorităţii judiciare de la tribunalul pentru minori din Bari. Despre caz au fost informate şi serviciile sociale ale Primăriei şi directoarea şcolii pentru a se putea lua eventuale măsuri.

Roma, mașini cu numere românești incendiate. Mae „monitorizează cu atenție” situația

Inscripţii rasiste la Fonte Nuova: „Uciderea unui român nu este o infracţiune, ci un lucru bun”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vinitaly, festivalul vinului la Verona, 22-25 martie. România, prezență importantă

Salariul minim s-a dublat în ultimii şapte ani. Românii trăiesc la fel de prost