in

Boicot la Arezzo, Aurelia Ceoromila se teme de fraude

Aurelia Ceoromila, preşedinta asociaţiei „Dacii” şi fostă candidată la consiliul local din Arezzo, a înfiinţat un grup pe Facebook, invitându-şi conaţionalii să boicoteze referendumul. La începutul lunii iulie, românca, împreună cu alţi preşedinţi de asociaţii, a semnat un apel adresat ministrului de externe Marga, prin care se cerea tocmai suplimentarea secţiilor de votare din Peninsulă. Acum, însă, Aurelia Ceoromila ne explică de ce susţine boicotarea referendumului şi de ce se teme că, pe 29 iulie, s-ar putea înregistra fraude electorale.

„Voi asista la referendum, ca observator şi reprezentant al Partidului Democrat Liberal. Aştept azi confirmarea oficială şi publicarea listelor cu membrii comisiilor. Am fost contactată de PDL să-i reprezint la Arezzo, deşi nu sunt membru de partid”.

Cum se explică faptul că iniţial asociaţia pe care o conduce a cerut mai multe secţii în Italia, dar apoi invită lumea la boicotarea scrutinului? „Suntem un grup de peste 50 de persoane, unii au susţinut de la început să nu se meargă la vot, alţii au insistat pe varianta cu participarea şi votarea cu „NU”, adică împotriva demiterii preşedintelui Băsescu. Ulterior, am decis ca strategia noastră să fie boicotarea, mai ales pentru că voturile ar putea fi fraudate. Aşa că am tipărit  fluturaşi cu acest mesaj, pe care i-am distribuit în provincia Arezzo, şi am creat şi acel grup pe Facebook”.

Aurelia Ceoromila ţine să ne precizeze că nu ţine neapărat cu Traian Băsescu („a făcut şi el greşelile lui”), dar a decis boicotarea referendumului pentru că „demiterea ar echivala cu îndepărtarea noastră din Europa. Am construit o mică democraţie, din care am gustat abia o linguriţă şi am avea dreptul la mai mult, să nu stricăm ceea ce a s-a construit”.

Ea consideră că imaginea României a avut de suferit în urma scandalului legat de plagiatul premierului: „Am dus CV-ul meu-  în care scrie că am o diplomă de subinginer obţinută în România- la o staţie de epurare a apei, pentru un job. Persoana de la resurse umane Mi-a cerut declaraţia de valoare, spunându-mi că, de când cu diplomele şi titlurile obţinute de dentiştii italieni şi chiar de premier în România, vrea să verifice tot!”.

La alegerile din 2011, Aurelia Ceoromila a obţinut 135 de voturi, fiind candidată pe o listă de stânga, a PD-ului, care are un acord politic cu PSD-ul din România, din care face parte şi actualul premier, Victor Ponta, pe care acum  îl critică. Nu e o contradicţie? „Nu, pentru că am candidat pe listele PD din interes pentru comunitate. PD-ul a obţinut întotdeauna rezultate bune la Arezzo, dacă voiam să am o şansă pentru a nu irosi votul românilor, trebuia să candidez cu ei. Am obţinut un rezultat bun, dacă aveam 5 voturi în plus, intram în consiliu”.

Legat de referendum, îi cerem Aureliei Ceoromila să facă un pronostic. „Nu cred că vor veni la urne mai mult de 200 de persoane, faţă de peste 900 de alegători din 2009. Atunci, Traian Băsescu a avut la Arezzo peste 85% din voturi. Deci, cred că vor fi mai mulţi cei care vor spune „nu” demiterii. Oricum, românii nu sunt rupţi de realitatea din ţară, aşa cum susţin unii. Au televizor, satelit şi sunt la curent cu toate evenimentele din România”.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ponta se plânge liderilor Europei că PDL boicotează referendumul

Traian Băsescu şi Unirea