in

Băsescu, supărat pe ambasadorul României în Italia, care a lipsit de la Ziua Naţională: „Sper să-l prindă Sărbătorile acasă”

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni 12 decembrie, că a văzut într-o emisiune TV că ambasadorul României în Italia nu a fost prezent, de Ziua Naţională, la Roma, la un spectacol la care au participat 7.000 de români, şeful statului menţionând că speră ca diplomatul „să ajungă acasă foarte repede„, scrie Mediafax.

Traian Băsescu a participat, pe 12 decembrie, la Ankara, la o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Turcia. Şeful statului le-a spus celor prezenţi că a tocmai a văzut, „în urmă cu câteva minute”, la ProTv Internaţional, un material despre o manifestare organizată la Roma cu prilejul Zilei Naţionale a României, la care au participat 7.000 de români, iar amabsadorul României în Italia nu a fost prezent.

E foarte uşor să fii un mai bun ambasador decât ambasadorii noştri. Vă spun şi ce am văzut (la ProTv Internaţional n.r.) – Ziua Naţională a României, 7.000 de români la Roma adunaţi la un spectacol…”, a spus Traian Băsescu.

El a menţionat că ambasadorul României în Italia nu a fost prezent la acel spectacol, iar în schimb a fost prezent primarul Romei, care a mulţumit românilor.

„Nu ştiam cum să mă manifest şi mi-aţi dat ocazia s-o fac, să-mi manifest aici public dezaprobarea pentru comportamentul ambasadorului nostru de la Roma. Sper să ajungă acasă foarte repede, să-l prindă sărbătorile în sânul familiei”, le-a mai spus şeful statului celor aproximativ 30-40 de români prezenţi.

Cu ocazia evenimentului „Împreună pentru a ne cunoaşte mai bine la Ziua Naţională a României„, organizat pe 26 şi 27 noiembrie, pentru a sărbători 1 Decembrie, echipa Pro TV International a fost prezentă la Roma şi a realizat un material special. Primarul Romei, Gianni Alemanno, a declarat pentru Pro TV Internaţional că iubeşte România şi este de părere că, împreună, românii şi italienii trebuie să construiască o Europă mai bună.

Invitat de onoare al evenimentului organizat de Asociaţia Românilor din Italia (ARI) pentru a sărbători Ziua Naţională a României, primarul Romei, Gianni Alemanno, a declarat: „Cunosc bine România. Ştiu că majoritatea cetăţenilor români sunt nişte persoane minunate. Îmi face mare plăcere să mă aflu printre cetăţenii români, printre emigranţii români, care-şi sărbătoresc Ziua Naţională”.

foto: Ambasadorul Răzvan Rusu

VIDEO-Ziua Naţională la Roma/ Gianni Alemanno a invitat 7000 de români să se înscrie pe listele electorale

Comentariu / Ambasada lor

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

200.000 de maghiari din Transilvania vor să fie cetăţeni unguri

Ismu: 1.111.000 de români în Italia