in

Campania și Toscana devin roșii, Marche, Emilia-Romagna și Friuli Venezia Giulia portocalii. Vineri peste 40.000 de noi infecții

Campania și Toscana intră în zona roșie, în timp ce Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia și Marche trec în zona portocalie.

 „Tocmai am semnat o ordonanță care stabilește două noi zone roșii (Campania și Toscana) și trei noi zone portocalii (Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Marche). Știu că cerem încă sacrificii, dar nu există altă cale dacă vrem să reducem numărul de decese, să limităm contagiunea și să evităm presiunea insuportabilă asupra rețelelor noastre de sănătate. Contribuția tuturor este esențială”, a anunțat vineri seară Ministrul Sănătății, Roberto Speranza.

În consecință, noile zone sunt următoarele:

Zona roșie: Campania, Toscana, Lombardia, Piemont, Valle d’Aosta, Calabria, provincia autonomă Alto Adige.

Zona portocalie: Emilia-Romagna, Marche, Friuli Venezia Giulia, Sicilia, Basilicata, Puglia, Abruzzo, Umbria, Toscana, Liguria.

Zona galbenă: Veneto, Lazio, Sardinia, Molise, provincia autonomă Trento.

Regulile zonei roșii

– orice circulație în și în afara regiunii este interzisă, cu excepția cazurilor de necesitate, urgență, sănătate, muncă și educație)

– orice mișcare pe teritoriul propriu-zis este interzisă (întotdeauna sub rezerva cerințelor de mai sus).

– magazinele cu vânzare cu amănuntul închise, cu excepția celor alimentare, farmaciilor, chioșcurilor de ziare și a altor magazine;

– baruri, pub-uri, restaurante, gelaterii, patiserii închise: este permisă doar alimentația cu livrare la domiciliu și, până la ora 22, alimentația cu mâncare la pachet

– activitățile sportive suspendate, inclusiv cele desfășurate în centrele sportive în aer liber

– este permisă plimbarea lângă casă, respectând distanța de cel puțin un metru față de orice altă persoană și cu obligația unei măști;

– este permisă ieșirea din casă pentru activități sportive individuale (alergare, ciclism etc.)

– creșe, grădinițe, școli elementare rămân deschise pentru activitățile școlare în prezență. Toate celelalte clase vor trebui să recurgă la învățământ la distanță.

Pentru a circula, este necesară o auto-certificare, pe care o puteți găsi aici: o puteți descărca și completa.

40.000 noi cazuri vineri

Datele coronavirusului de vineri au fost dramatice: 40.902 cazuri noi (nou record absolut) și 550 de decese. Numărul total al infecțiilor a trecut de 1,1 milioane, iar numărul deceselor legate de Covid-19 a ajuns la 44.139. În prezent sunt 663.926 pozitivi.

Presiunea asupra spitalelor este în creștere. Pacienții internați cu simptome sunt 30.914, în timp ce cei la terapie intensivă sunt 3.230.

Vineri s-au făcut 254.908 teste, iar rata de pozitivitate a fost de 16,04%, adică din 100 teste efectuate 16 au fost pozitive.

Lombardia rămâne cea mai afectată (+10.634), urmată de Piemont (+5.258 – record), care își depășește vârful pe 6 noiembrie. Peste 4.000 are Campania: cu +4.079 depășește pragul de 100.000 de cazuri totale. Mai sunt: ​​Veneto (+3,605), Lazio (+2,925), Toscana (+2,478) și Emilia-Romagna (+2,384). Sicilia continuă să crească (+1.707) cu o creștere fără precedent.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Scrisoarea lui Mircea Dinescu către Iohannis: „Văd disprețul neamțului pentru țăranul valah care nu mai are loc în propria-i țară”

Curba epidemiei încetinește în Italia, 37.000 de infecții și 544 decese sâmbătă