Menu
in

Campanie ARI- Gazeta Românească “SOS România!” pentru a ajuta sinistraţii de acasă

Asociaţia Românilor din Italia şi Gazeta Românească lansează campania “SOS România!”, prin care conaţionalii din Peninsulă sunt rugaţi să ajute victimele gerului care a pus în genunchi populaţia judeţelor Vrancea şi Buzău.

“În zonele cele mai afectate de ninsori şi ger mii de români au rămas fără curent electric, apă, mâncare şi medicamente (FOTO). De aceea vom organiza cel puţin un transport de ajutoare, pe care le vom strânge de la românii de aici", se arată într-un comunicat ARI.

Scopul campaniei este acela de a strânge îmbrăcăminte, alimente, pături şi alte bunuri de primă necesitate, care vor fi trimise în zonele afectate.

“Până duminică, 19 februarie, vom aduna alimente neperisabile şi haine de la toţi cei care vor să participe la campania noastră, români şi italieni. Apoi punem la dispoziţie un camion pentru a transporta totul în România”- ne spune Eugen Terteleac, preşedintele ARI.

“Am purtat discuţii şi cu cei de la Crucea Roşie Italiană, pentru a ne uni eforturile, inclusiv printr-o colaborare cu Crucea Roşie din România.”, mai adaugă Terteleac.

Ce pot face româniii din Italia care vor să participe la campanie? “Deocamdată, organizăm colectarea bunurilor de primă necesitate: conserve, paste, făină, orez, biscuiţi, cafea, ciocolată, ceai, dar şi sobe, generatoare electrice de mici dimensiuni, pături, haine de iarnă şi medicamente de primă necesitate”- precizează organizatorii.

Gazeta Românească se alătură organizatorilor, informând cititorii cu privire la modalitatea de a ajuta populaţia lovită de ger din cele două judeţe, din care provin mulţi dintre conaţionalii noştri stabiliţi în Peninsulă.

Am primit deja la redacţie telefoane şi mesaje de solidaritate de la românce care lucrează în Italia şi vor să-i ajute pe cei din ţară.

Una din cititoarele noastre, care lucrează ca “badante” la Roma,  ne-a sunat, întrebându-ne cum poate dona 200 de euro din salariul ei pentru a ajuta sinistraţii: “Mă uit împreună cu bătrânii la care lucrez la televizor, am văzut ce prăpăd e în România, am plâns toată noaptea, ne mor bătrânii în case, trebuie să facem ceva”, ne-a spus Elena C., printre lacrimi.

"De preferat ar fi ca cei care vor să ajute sinistraţii să cumpere obiecte de primă necesitate, în primul rând alimente."- precizează Terteleac.

Toţi cei care vor să participe la campanie pot lua legătura prin telefon cu ARI, la următoarele numere: 06 263162 şi 328 637 3670 sau lăsa un mesaj de solidaritate pe pagina de Facebook a Gazetei Româneşti.

Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version