in

Caserta, româncă executată în stil mafiot: împușcată în cap pentru o datorie de 500 de euro

Ucisă pentru o datorie de 500 de euro. Este înfiorătorul tablou dezvăluit de anchetatori pentru a explica uciderea unei românce, împuşcată în cap în luna mai pe câmpurile din provincia Caserta.

”Atunci ce trebuie să fac, trebuie să-l ucid aşa cum am făcut cu femeia din Villa Briano”. Aceasta este una dintre interceptările ascultate de procuror şi carabinieri care au dus, zilele trecute, la arestarea a doi fraţi din San Cipriano d’Aversa, Cipriano şi Arturo Cioffo, acuzaţi de uciderea Mariei Veronica Sologiuc, româncă de 35 de ani din judeţul Suceava.

Cadavrul femeii a fost găsit în apropiere de biserica din Villa di Briano pe 20 mai 2015, cu 3 răni la cap produse cu o armă de foc de calibrul 7,65. Maşina sa a fost găsită, arsă, după câteva zile, nu de parte de locul crimei, pe câmpurile din San Marcellino. Un cadru incriminator foarte special, astfel l-a definit procurorul de la Tribunalul din Napoli Nord, Francesco Greco, al unui omor comis pentru o datorie de 500 de euro.

Ancheta carabinierilor din Aversa, începută în mai 2015 şi încheiată în septembrie acelaşi an, efectuată prin intermediul unor interceptări ambientale şi telefonice şi a unei percheziţii în casa celor doi fraţi care trăiau împreună într-o vilă cu două locuinţe, le-a permis anchetatorilor să închidă cercul privind crima.

Femeia avea cu cei doi ucigaşi un raport de interese ilicite, în special înşelătorii cu asigurări şi trafic de autoturisme, gestionate în barul său, şi avea o relaţie cu unul dintre ei, Cipriano. Carabinierii au audiat şi soţiile celor doi fraţi care, în încercarea de a crea un alibi soţilor, s-au contrazis de mai multe ori.

Dintr-o analiză a desfăşurătoarelor telefonice ale victimei şi ale celor doi fraţi, de asemenea din imaginile unor camere de luat vederi din apropierea locului crimei şi a locuinţei familiei Cioffo, au ieşit la lumină contactele telefonice cu victima de dinaintea omorului şi trecerea autoturismelor lor prin zona bisericii.

”Au încercat să pună la cale o execuţie încercând să inducă în eroare anchetele – explică Greco – atât incendiind maşina, cât şi prin modul de comitere a omorului şi prin punerea în gura femeii a unui inel cu cap de şarpe găsit pe timpul autopsiei”.

Pe timpul unei percheziţii în locuinţa fraţilor Cioffo a fost găsit şi un pantof, în talpa căruia erau documente ce aparţineau victimei, două coduri pin şi o legitimaţie sanitară. Pe pantof, dar şi pe bordul maşinii lui Cipriano Cioffo, au fost găsite urme biologice ale femeii de 35 de ani şi ale inculpaţilor. În urma interceptărilor a reieşit şi preocuparea exprimată de cei doi fraţi privind anchetele, aceştia făcând referire la benzina utilizată pentru incendierea maşinii şi la pantofi.

Execuția în stil mafiot a avut loc într-o zonă cu mare densitate de camorriști. Cadavrul a fost găsit pe un câmp la Villa di Briano, în apropiere de Caserta. Era fără documente, în blugi și tricou și cu fața în jos. În jur era foarte mult sânge. Corpul a fost semnalat de proprietarul terenului agricol. Abia a doua zi, victima a fost identificată după amprente.

În ultimele luni, românca gestiona un bar la Parete (Caserta). Carabinierii au găsit apoi și mașina femeii, un Fiat Punto, distrusă de un incendiu.

Femeia era originară din satul Maidan, comuna Cacica, județul Suceava. Avea doi copii, unul în vârstă de 4 ani şi unul de 12 ani.

“Vorbeam des cu ea, nu era nici supărată şi nici nu mi-a spus să aibă vreo problemă. Mi-a spus că la sfârşitul lunii mai vine acasă, să îl ia pe băiatul cel mic şi pe mine ca să stăm la ea, la Napoli, în vacanţa de vară, aşa cum am făcut şi anul trecut. Abia aştepta să stea două-trei luni cu copilul ei, în perioada în care era în vacanţă”, a declarat mama sa, Magdalena Sologiuc.

Victima a petrecut o perioadă la închisoare, pentru trafic de persoane.

În 2006, Mariana Veronica Sologiuc a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, fiind acuzată că a păcălit trei sucevence că le duce în Italia pentru locuri de muncă decente, însă victimele au ajuns să se prostitueze pe autostradă.

Procurorii au arătat atunci că Mariana Sologiuc a fost şi ea prostituată. Tânăra din Cacica a intrat într-o reţea organizată de trafic de persoane, coordonată de albanezi, ai cărei membri se ocupau în primul rând cu sclavia sexuală. Rolul sucevencei era să ademenească tinere cu promisiunea unor locuri de muncă decente, ca ospătăriţe sau cameriste, însă odată ajunse în Italia, acestea erau preluate de albanezi care după ce le terorizau cu tot felul de ameninţări cu bătaia sau moartea, le obligau să practice prostituţia la stradă.

Înainte de a adera la gruparea condusă de fraţii albanezi Armando şi Dulber Kuka, Mariana Veronica Sologiuc a practicat prostituţia în zona oraşului Napoli, ocazie cu care a intrat în contact cu tot felul de persoane care mai de care mai dubioase.

În aceste împrejurări, Mariana Veronica Sologiuc a fost racolată de albanezi, care au convins-o să caute tinere din România, pe care să le aducă în Italia şi să le pună să se prostitueze pentru ei. Victimele sucevencei omorâte în Italia erau obligate să se prostitueze la stradă, iar la sfârşitul „turei” trebuiau să predea cel puţin 1.000 de euro, dar şi prezervativele rămase nefolosite. Pentru faptele sale, Mariana Veronica Sologiuc a fost arestată în luna februarie a anului 2006, iar pe 15 iunie 2007 a fost eliberată condiţionat de magistraţii de la Judecătoria Botoşani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Treviso, o muncitoare româncă acuză: ”Şeful m-a violat”

Când am început şcoala în Sicilia, mama nu a cumpărat flori, ca la noi…