in

Cetăţenia pentru fiii imigranţilor: Bersani atacat de Liga Nordului VIDEO

Un video publicat de Lega Nord îl atacă pe secretarul Pd pentru că vrea să aprobe reforma pentru generaţiile secunde în primul consiliu de miniştri. Cu toate acestea, chiar şi pentru partidul lui Maroni imigranţii au fost o prioritate Pierluigi Bersani s-a expus mult privind reforma cetăţeniei pentru generaţiile secunde.

În programa sa, în comisii, în interviuri şi în confruntările cu alţi candidaţi pe timpul alegerilor primare, secretarul Partidului Democrat a afirmat că, dacă va ajunge la guvernare, primul consiliu de miniştri va afirma principiul că “un copil, fiu de imigranţi, născut şi crescut în Italia, este un cetăţean italian”.

Fum în ochi pentru Lega Nord, care până acum a respins orice posibilitate de schimbare a regulilor pentru a deveni italian, fără a face distincţie între imigranţi şi fiii lor. Acum partidul lui Maroni a publicat un video intitulat “ius Bersani” în care angajamentului secretarului Pd i se contrapun cifrele crizei, cu un mesaj: “Primul gând al lui Bersani premier va fi pentru imigranţi… deşi datele socio-economice ar impune alte urgenţe”.

Îţi vine atunci să te întrebi care au fost urgenţele leghiştilor la guvern. Napoli, 21 mai 2008, Berlusconi convoacă primul consiliu de miniştri. Ce pune în discuţie noul ministru de Interne Roberto Maroni? Acel pachet de siguranţă care, printre alte lucruri, introduce infracţiunea de clandestinitate şi ridică la 18 luni perioada de reţinere în Centrele de Expulzare. Din câte se pare, imigranţii au fost “primul gând” şi pentru Lega Nord.

Elvio Pasca

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dan Bittman, solistul trupei Holograf, s-ar putea să nu mai cânte niciodată

Hramuri în săptămâna 17- 23 decembrie 2012 (Prato, Cosenza, Pomezia, Frosinone)