in

Cine este Dana Constantinescu, probabil viitoarea ambasadoare a României la Roma?

În ultimele zile, cel mai vehiculat nume pentru ocuparea funcţiei de Ambasador al României în Italia, pe locul vacant lăsat de Răzvan Rusu, este cel al Danei Constantinescu, actuala ambasadoare la Ljubljana.

Potrivit cotidianului  “Adevărul” Dana Manuela Constantinescu “va fi, cel mai probabil, noul şef al misiunii diplomatice române din Italia, ea urmând să-şi înceapă mandatul după obţinerea agrementului părţii italiene şi audierea în Comisiile de specialitate din Parlamentul român, cel mai devreme în luna martie”.

Potrivit Ambasadei României în Slovenia, Dana Constantinescu a avut deja o întâlnire de rămas bun pe 14 decembrie, cu Ministrul Afacerilor Externe, Samuel Zbogar, cu ocazia încheierii misiunii sale diplomatice la Ljubljana. Pe 12 decembrie, Dana Constaninescu s-a întâlnit şi cu preşedintele Sloveniei, Danilo Turk, pentru a-şi lua rămas bun, la sfârşit de mandat.

Din aceeaşi sursă aflăm că, pe perioada mandatului ambasadorului român, au fost organizate două întâlniri bilaterale: vizita preşedintelui României în Republica Slovenia şi vizita ministrului de externe sloven la Bucureşti.

Cine este, aşadar, Dana Manuela Constantinescu?

De pe site-ul Ministerului de Externe aflăm că actuala ambasadoare a României în Slovenia este originară din Slobozia (judeţul Ialomiţa), unde s-a născut în 1962. De profesie este inginer mecanic, terminând facultatea de Utilaje Tehnologice la Institutul de Construcţii din Bucureşti, în 1986. Ulterior, a lucrat ca inginer pentru ca, din iunie 1992 până 2005, să fie angajată a Ministerului Transporturilor, unde s-a ocupat şi de relaţiile internaţionale ale instituţiei.

În 2006, Dana Manuela Constantinescu a fost numită Ambasador al României în Slovenia, mandatul terminându-se la sfârşitul anului 2011.

Citeşte AICI CV-ul complet al Danei Manuela Constantinescu

Despre activităţile organizate în calitate de Ambasador al României în Slovenia, mai multe detalii pe SITe-UL Ambasadei României la Ljubljana.

M.C.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Deţinuţii vorbitori de limba italiană din Iaşi, angajaţi într-un call center

Imigranții români susțin PIB-ul UE