in

Cine este Titus Corlăţean, numit ministru de externe în locul lui Andrei Marga

Andrei Marga a fost înlocuit luni, 6 august, la Ministerul de Externe cu Titus Corlăţean, care deţinea până atunci portofoliul Justiţiei. Corlăţean (PSD) şi-a preluat, marţi, mandatul la conducerea Ministerului Afacerilor Externe.

Iată cum a comentat Andrei Marga înlocuirea sa, pentru RFI: "Nimeni nu e căsătorit cu vreo funcţie, trebuie să fim de la început foarte clari. Doi, nu este un motiv formulat de cineva în vreun fel. Ipoteza mea e că, de fapt, a fost o împărţeală înăuntrul unui grup şi un domn a dorit foarte mult acest minister. Aceasta a fost totul".

Marga a mai declarat că nu i-a fost oferită nicio explicaţie oficială pentru schimbarea din funcţie. "Nu e dată nicio explicaţie, sunt date felicitări".

În legătură cu mandatul său, fostul ministru de externe a spus că este convins că şi-a făcut din plin datoria în calitate de ministru: “Mi-am făcut datoria, plec cu conştiinţa curată!". Întrebat de impactul pe care l-a avut criza politică asupra imaginii României peste graniţe, fostul ministru a apreciat că va dura mai mult de trei luni înainte ca România să-şi refacă imaginea în faţa cancelariilor europene şi de peste ocean.

Cine este Titus Corlăţean, noul ministru de externe?

Titus Corlățean este unul dintre liderii Partidului Social Democrat. La sfârșitul anului 2001, a devenit consilier personal pe probleme de politică externă al premierului social-democrat de atunci, Adrian Năstase.

În 2001, Titus Corlățean avea experiența a șapte ani în diplomație, dintre care patru în postura de adjunct al ambasadorului român la Strasbourg pe lângă Consiliul Europei.

Doi ani mai târziu, în 2003, Titus Corlățean a devenit secretar de stat pentru românii de pretutindeni, funcție încheiată odată cu instalarea noului guvern, în decembrie 2004. Din postura de deputat PSD, a inițiat o lege privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, adoptată de Parlament în noiembrie 2007. (Sursă: Wikipedia)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Remaniere fulger: Ponta a schimbat 5 miniştri

Sharon Stone a ajuns în România