in

Claudiu Vasile, erou din întâmplare

Un român din Citta di Castello (provincia Perugia) a salvat o familie de la moarte sigură, fiind declarat EROU de cotidianul La Nazione.

Nu a ezitat nicio secundă să sară în ajutorul familiei din Frascati – un cuplu cu doi copii mici – care circula cu o maşină Toyota Rav.

Accidentul s-a produs vineri 7 februarie în jurul orei 20, pe strada statală E45, unde se circulă în regim de autostradă, la câteva sute de metri de ieşirea către localitatea Selci Lama, în direcţia nord. Familia din Frascati se îndrepta către Veneto.

Maşina s-a izbit de cauciucul pierdut de un tir cu câteva clipe înainte, răsturnându-se. Un român de treizeci de ani aflat în trecere a coborât din maşina sa în plină noapte, sfidând pericolul şi celelalte maşini care treceau cu viteză mare, indiferente la ceea ce se putea întâmpla.

El, Claudiu Vasile (în fotografie cu soţia), şofer la o firmă din Alto Tiberina, a alertat imediat salvatorii şi a încercat să-i scoată din maşina răsturnată pe cei doi copii care plângeau.

Actele de eroism uitate ale românilor din Italia

„Nu păreau în stare gravă, însă erau tulburaţi – a povestit Claudiu – am încercat să-i liniştesc; nimeni nu oprea, dimpotrivă, toţi încercau să evite obstacolul. Am rămas cu soţia mea acolo până la sosirea pompierilor şi a ambulanţei. Din fericire nimeni nu a suferit răni grave…”.

Eroul din Matera / A salvat o femeie din blocul prăbușit: „Un înger”

Intervenţia românului s-a dovedit a fi fundamentală, mai ales pentru că a evidenţiat cu farurile maşinii sale obstacolul prezent pe carosabil. Toţi cei din maşina răsturnată au ajuns la spital: îngrijorarea principală era pentru cei doi copii de cinci şi un an. Ambii au primit numai câteva zile de îngrijiri medicale. Le fel şi părinţii.

Ion Purice, șoferul devenit erou în Italia. Patronul: ”Peste 50 de jurnaliști îl așteaptă pentru a-l intervieva”

Claudiu s-a dus pe timpul serii l-a spitalul din Città di Castello pentru a se informa despre starea lor. „Un exemplu cu adevărat frumos din partea acestui tânăr român. Un autentic erou din întâmplare.”, a scris în încheiere cotidianul La Nazione.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român electrocutat mortal în timp ce încerca să fure cabluri din cupru

Cătălin Ionel Stratu, finalist la „Foarfecele de Aur”: „Tot ce am realizat se bazează numai pe degetar și ac”