in

Comandantul poliției din Verona, apel împotriva cerșetorilor români: „Aștia nu sunt săraci, ci bande organizate”

Comandatul poliției municipale din Verona a făcut un apel către cetățeni, să nu mai dea de pomană cerșetorilor români: „Aștia nu sunt săraci, ci bande organizate”. Potrivit cotidianului L’Arena, într-o zi au fost controlate 14 persoane: în 20 de zile au fost sechestrați aproape 4.000 de euro de la pretinșii săraci.

Câteva ore de cerșit, 250 de euro câștigați. Și predați cuiva, având în vedere că de fiecare dată când sunt opriți cerșetorii când se află în gara Porta Nuova nu au niciun ban în buzunar. Cu toate acestea, în douăzeci de zile poliția locală a adus la bugetul Primăriei circa 4.000 de euro, confiscați.

„Nu este vorba de săraci disperați care au nevoie de bani pentru a mânca”, spune comandantul Luigi Altamura, „este vorba de organizații structurate care își împart banii și dau de mâncat și de îmbrăcat supușilor lor, în afara câștigului lor. Adevărate organizații care fac mulți bani”.

Pe 12 octombrie au fost constatate de către agenți 14 încălcări în sarcina unor cerșetori opriți în timp ce cereau de pomană la principalele intersecții din Verona. Altamura lansează un apel veronezilor: „Dacă cineva vrea să facă cu adevărat acte de caritate, să nu dea de pomană acestor persoane. Există multe organizații serioase în orașul nostru. Să dea bani acestor voluntari și nu cerșetorilor de pe stradă”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Povestea Violetei Bîrlă: de la orfelinat în România, pe scenă ca actriță și regizor în plină afirmare la Roma

Român de 27 de ani ucis de o mașină pirat lângă Aquila