in

Comoara ascunsă în casă, un zidar român o găsește și o restituie

Comoara ascunsă în casă – Descoperirea a fost făcută pe timpul lucrărilor de renovare a unei locuințe din localitatea l’Aquila. Dintr-un perete apare o pungă cu jumătate de kilogram de bijuterii: muncitorul român de la firma Edilfrair nu stă pe gânduri și o înapoiază proprietarului.

Sapă, sapă, pe șantierul acestei case de renovat, ore de căldură și praf consumate zilnic, la un moment dat, dintr-o dărmâtură, apare ceea ce nu te aștepți. O pungă pe jumătate prăfuită. Cu toate acestea plină cu obiecte din aur. Poate puțin demodate și deteriorate de timp. Dar tot aur este. De câteva mii de euro. O mică comoară scăpată hoților și cutremurului. Și uitată chiar și de proprietarii acelei locuințe care, probabil, nu-și aminteau nici ascunzătoarea aleasă pentru a o păstra în așteptarea de a purta vreo bijuterie.

Și astfel, de revenirea memoriei familiei aquilane s-a ocupat Daniel Șchiopu, român, de 30 de ani, muncitor specializat angajat al firmei aquilane Edilfrair Costruzioni Generali S.p.a., aducând bucurie pentru valorile pierdute și apoi regăsite.

Această mică poveste de onestitate apare din rândurile unei reconstituiri care prea des este descrisă pentru mari teme. ”Un gest nobil făcut fără a sta pe gînduri, după cum confirmă cei care îl cunosc bine pe Daniel pentru că lucrează alături de el zilnic”, scrie cotidianul Il Centro.

Cu siguranță nu este prima dată, de la cutremur încoace, când au loc găsiri de obiecte prețioase, de obligațiuni poștale sau chiar de numerar poate puse într-un sertar și uitate acolo. În orice caz, ceea ce s-a întâmplat pe șantierul din Rocca di Mezzo s-a transmis printre colegii de muncă ai lui Daniel, care l-au felicitat cu abundente bătăi pe umăr. Proprietarii casei, și ai pungii cu bijuterii, care se aflau în apropierea șantierului în ziua înapoierii, sunt recunoscători. ”O frumoasă pagină în curriculum-ul lui Daniel, muncitor român specializat… în onestitate”, încheie Il Centro.


Român erou, a dezarmat un tâlhar italian la Torino

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Impresionant, student român din Milano, pune la dispoziția refugiaților casa sa din România: ”Gest de normalitate”

Europarlamentarii români votează pentru cote obligatorii de refugiaţi, în timp ce Iohannis şi Ponta refuză categoric