in

Concediată de Agenţia Fiscală: “Românca poartă pantaloni scurţi”

O româncă angajată la o Agenție Fiscală din nordul Italiei, pentru a face curăţenie în birouri, a fost concediată, pe motiv că s-a prezentat la locul de muncă îmbrăcată indecent. Gabriela Luminița Grespan, româncă rezidentă în regiunea Marche, se consideră nedreptăţită:  ”M-au concediat, propunându-mi un alt loc de muncă – inacceptabil. Și numai pentru o pereche de pantaloni scurți”.

După ce a fost transferată și după ce i s-au plătit restanţele la salariu, românca a fost  obligată să părăsească locul de muncă, fiindcă era ”reticentă la simțul natural de ținută decentă”. Altfel spus, în timp ce făcea curățenie, românca nu ar fi trebuit să vină la serviciu în pantaloni scurţi.

Protagonista episodului neplăcut are 37 de ani şi este stabilită în Italia de 15 ani, la Villorba. Vara, femeia venea să lucreze în maieu şi pantaloni scurţi, ţinută considerată nepotrivită de ceilalţi funcţionari.

Cooperativa din Udine, cu care românca avea un contract,  a primit o comunicare de la Direcția Regională a Agenției Fiscale – la cererea Direcției din Treviso prin care a fost solicitată înlocuirea româncei. Motivul a fost următorul: “reticenţă în a opera potrivit regulilor serviciilor externalizate și a simțului natural de ținută decentă”. Femeii i-au fost oferite alte două locuri de muncă alternative, sediul din Conegliano – de luni până vineri timp de o oră și jumătate pe zi – sau cel din Udine, la cazarma pompierilor, pentru două ore și jumătate zilnic.

”O oră la Conegliano sau două ore la Udine: la final – explică Gabriela – a trebuit să aleg altă cale, am fost constrânsă să renunț la locul de muncă”. De fapt, nu ar fi câștigat nimic, dimpotrivă, ar fi riscat să o ia de la capăt.

Femeia, care are un împrumut la bancă pe umeri, acum poate conta numai pe ajutorul financiar din partea mamei și pe pensia de întreținere pentru fiu, plătită de fostul soț. Îi este greu acum, odată dată afară de la muncă, să se descurce.

”Cheltuielile sunt multe”, adaugă. Divorțată din vara trecută, cu un fiu de 14 ani de crescut, Luminiţa a decis să denunțe public nedreptatea care consideră că i s-a făcut, întrebând dacă cu adevărat pot fi considerați pantalonii ei scurți atât de nepotriviți. În plus, susţine că pierderea locului de muncă i-a cauzat crize de anxietate, demonstrate de certificatele de la Serviciul de Urgență din Treviso.  ”Și totul – încheie – pentru o simplă pereche de pantaloni scurți”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România, sub nămeţi: 74 de decese, 120 de localităţi izolate

Proconsul şi-a ”îngheţat” turneul din cauza zăpezilor