in

“Convinge un leghist că imigraţia este o resursă”, temă în clasă

Când profesoara Mariella Lacanna a dat, înainte de vacanţa de Crăciun, o temă elevilor săi din 3B, nu-şi putea imagina că va ajunge în toate ziarele. Însă subiectului nu i-a luat mult să iasă din Institutul tehnic Ceccato din Thiene, provincia Vicenza, şi să facă înconjurul ţării.

Problema este că dacă le ceri elevilor tăi să “convingă un coleg leghist că imigraţia nu e o problemă, ci o resursă”, după “luarea în considerare a datele privind imigraţia în Italia” şi după citirea unui articol, Lega Nord se răscoală.

Un părinte, în loc să i se lamenteze profesoarei, a semnalat imediat tema incriminată la secreteriatul Lega Nord din Vicenza, care a trimis-o mai sus, până a ajuns la Matteo Salvini.

“Nebunesc. Acest profesor care face politică în clasă ar trebui să-şi schimbe meseria! Sau nu?”, a comentat secretarul de la Lega Nord pe Facebook, declanşând în rândul fidelilor săi mii de comentarii împotriva profesoarei, de la “ruşine, afară!” la “să o concediem imediat”.

Între timp, senatoarea leghistă Erika Stefani a anunţat o interpelare la ministerul Educaţiei.


La Santa Croce sull’Arno, în Toscana, copiii italieni au cântat colinde românești. ”Un eveniment care trebuie continuat an de an”

20.000 de copii români născuţi în Italia anul trecut

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A ucis cu pumnul o româncă, Alessio Burtone deja liber după numai 4 ani de închisoare

Foggia, şi-a atacat soţia și copiii cu o seceră: italian arestat