in

Coronavirus, consilier local din Lombardia contra românilor: «Să nu ne dea lecții de igienă, la București copiii trăiesc în canale…»

Până acum, nimeni nu-l cunoștea. Acum a devenit faimos, după o postare pe Facebook, în care îi critică, între alții pe români, având în vedere criza coronavirusului, scrie newnotizie.it.

Este vorba de Niccolò Franchini, consilier local la Pavia, ales pe o listă civică de centru-dreapta aliată cu Lega.

Niccolò Franchini

„Liberal, a absolvit relații internaționale la Bologna, consilier local la Pavia. Am pus curaj și pasiune în orice”, se prezintă el pe profilul său de Twitter.

„Europenist, liberal, activ în voluntariat. Schior și alergător. Optimist, încăpățânat și suporter al lui Juventus!”, scrie în schimb pe pagina sa de Facebook.

Acesta a intrat în lumina reflectoarelor datorită unui mesaj la limita delirului în care spune:

„Noi, lombarzii, suntem jigniți de oameni care periodic trăiesc în gunoaie (napolitani și similari), de persoane care nu au bideu (francezi) și de oameni a căror capitală (București) are canalele populate de copii abandonați. De la aceste persoane nu acceptăm lecții de igienă: stați liniștiți, când totul se va termina, rolurile se vor inversa»

Franchini a eliminat postarea după 10 ore, când se pornise deja o furtună împotriva lui.

Primarul din Pavia, Fabrizio Fracassi, s-a disociat imediat: „Aș dori să consider că este doar o ieșire nefericită, dar denigrarea este inacceptabilă și trebuie întotdeauna respinsă.

În aceste zile, atunci, în care unitatea națională ar trebui să prevaleze în fața crizei, este și mai dureros să citești anumite propoziții ale italienilor din nord împotriva italienilor din sud și italienilor din sud împotriva italienilor din nord, așa cum s-a întâmplat după primele cazuri de coronavirus din Lombardia, Veneto și Emilia Romagna.

Respectul se datorează tuturor. Și să ne atacăm reciproc între noi, care suntem un unic popor, este și mai trist “, a declarat primarul, potrivit Il Mattino.

Consilierul s-a scuzat, dar numai pentru atacul împotriva celor din Sud. În direct la Radio Punto Nuovo, Niccolo Fraschini, consilier municipal la Pavia, a declarat: „Conceptul exprimat nu este atât de departe de realitate, ci este o controversă împotriva celor care au administrat orașul Napoli și municipalitățile învecinate. Deoarece unii primari din Sud, de exemplu, în Ischia, nu își doresc turiști (din Nord – n.r.), ca administrator îi răspund. Dacă tonul meu a fost excesiv, îmi pare rău, dar postarea mea a fost o apărare împotriva atacurilor din Sud.».

Reacția Ambasadei

“În contextul unei nefericite opinii exprimate pe o rețea de socializare de către un reprezentant al autorităților locale italiene, care ulterior a fost reconsiderată, ne exprimăm dezacordul față de astfel de gesturi care creează dezbinare, într-un moment în care avem nevoie de și mai multă solidaritate. Declarațiile cu tentă xenofobă nu oferă soluții crizei.

Boala nu are naționalitate, iar gândurile noastre de susținere au fost adresate deopotrivă comunității italiene și celei românești.

În astfel de situații cooperarea și înțelegerea reciprocă a măsurilor luate de fiecare stat pentru blocarea propagării virusului, schimbul de date și elaborarea unor strategii de relansare economică, după regresul acestei crize vremelnice, sunt mult mai importante decât o polemică sterilă care provoacă antagonizare, în locul încrederii și optimismului de care avem nevoie.

Subscriem, de asemenea, afirmațiilor Primarului din Pavia, Fabrizio Fracassi, și ne manifestăm încă o dată solidaritatea față de cei încercați de aceste momente dificile”, a scris Ambasada României pe Facebook.
 

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Fost ministru al Sănătăţii arestat după ce ar fi luat mită 120.000 lei. Medic: «Te-au prins cu puţin, Sorina!»

Turismul Italiei, AFECTAT ENORM. Roma: ANULATE peste jumătate din rezervările făcute până la sfârșitul lunii martie