in

Coronavirus în Italia, 28.000 de cazuri, 2.158 au murit, 349 în ultimele 24 de ore. Decret de 25 de miliarde de euro pentru a combate efectele virusului

Situația Coronavirus din Italia continuă să fie înfricoșătoare. Conform datelor anunțate de Protecția Civilă, numărul total de cazuri de la începutul epidemiei este de 27.980, dar lipsesc datele din Puglia șiTrento. În prezent, persoanele pozitive sunt de 23.073. Numărul total al deceselor este de 2.158, dintre care 349 în ultimele 24 de ore. 11.025 sunt spitalizați cu simptome, iar 10.197 sunt cei aflați în izolare la domiciliu. Sunt 1.851 de pacienți internați la terapie intensivă, cu 179 mai mulți decât ieri. Dintre aceștia 823 sunt în Lombardia.

Comisarul Angelo Borrelli a anunțat faptul că noile infecții sunt în lejeră scădere.

„Recuperați sunt 414, mai mult decât ieri, iar noile cazuri pozitive 2.470, mai puțin decât ieri, chiar dacă datele din Puglia și provincia autonomă Trento lipsesc – a explicat Borelli – Dar după cum puteți vedea și din datele din Lombardia, tendința este în scădere».

În Lombardia există 14.649 cazuri de pozitivi și 1.420 de decese, cu 202 mai multe decât ieri, a spus consilierul regional pentru bunăstare, Giulio Gallera. „În terapie intensivă 823 de persoane sunt spitalizate, cu 66 mai multe decât ieri „.

În Lombardia e criză de măști, mai ajung pentru două zile. Nu mai sunt destule paturi unde să fie internați bolnavii, personalul e nevoit să reutilizeze echipamentele de protecție personală, deoarece acestea sunt rare, iar în multe realități, cele disponibile nu sunt. Personalul sanitar este într-un pericol constant, riscă contagiunea în fiecare zi.

Decretul „Cura Italia”

Giuseppe Conte a anunțat astăzi un nou decrete de urgență, numit „Cura Italia” (Îngrijire Italia) pentru a face față situației de urgență Covid-19. Italia, a explicat premierul Giuseppe Conte, a câștigat „25 de miliarde pentru sistemul economic, ceea ce va genera un flux global de 350 de miliarde. Nu combatem o inundație cu găleți și cârpe”, a explicat Giuseppe Conte.

„Guvernul este alături de întreprinderi, profesioniști, familii, femei și bărbați, tineri care fac sacrificii enorme. Nimeni nu trebuie să se simtă abandonat și acest decret îl dovedește ”, a mai spus premierul după Consiliul de miniștri.

„Suntem conștienți că acest decret nu va fi suficient”, dar între timp „Guvernul răspunde pentru prezent”, a spus Conte. „Mâine vor fi necesare măsuri pentru reconstruirea” țesutului economic și social al țării. Conte și-a exprimat speranța „că toate țările UE ne vor urma”.

Suma netă prevăzută este de 25 de miliarde. „Un decret foarte substanțial: dăm un prim răspuns la criza economică și nu numai. ” explică ministrul economiei, Roberto Gualtieri. „Există o finanțare suplimentară foarte importantă pentru sistemul național de sănătate și protecția civilă, cu resurse pentru aproape 3,5 miliarde care ne vor permite să susținem munca eroică pe care o desfășoară.”

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dosar penal în cazul senatorului liberal, care a infectat mai multe persoane cu coronavirus

Încă un parlamentar român a fost infectat cu coronavirus