in

Coronavirus, Italia anunță primul vaccin care FUNCȚIONEAZĂ. „Suntem primii din lume”

În Italia, pentru prima dată, a fost găsit un vaccin contra Coronavirus care funcționează, a spus Luigi Aurisicchio, fondatorul și administratorul Takis, o companie biotehnologică de la Castel Romano specializată în vaccinuri anti-cancer, care lucrează pentru un ser capabil să protejeze omul împotriva noului coronavirus, potrivit agenției Adnkronos.

Takis a creat un vaccin testat la spitalul Spallanzani din Roma, după ce spitalul a pus la punct o metodă de verificare a eficacității vaccinurilor asupra virusului. Testele Spallanzani au indicat faptul că anticorpii generați de vaccin la șoareci funcționează.

Luigi Aurisicchio, fondatorul și administratorul Takis

„Am dezvoltat cinci variante de vaccin împotriva virusului, care în testele pe șoareci au prezentat o imunogenitate puternică, cu un răspuns bun la anticorpi. Am identificat apoi două variante care dau un cel mai bun răspuns: nu este atât cantitatea de anticorpi, ci calitatea care este capabilă să neutralizeze bine regiunea „cheie” a proteinei Spike”, adică harponul pe care virusul îl folosește pentru a pătrunde în celule. Cele două variante la vaccinul Takis conțin un fragment de ADN și se bazează tocmai pe proteina Spike, folosind o tehnologie numită electroporație: injectarea în mușchi este urmată de un impuls electric foarte scurt care crește eficiența vaccinului în sine.

„Datorită competențelor de la Spallanzani, din câte știm, suntem primii din lume care au demonstrat neutralizarea coronavirusului de către un vaccin. Ne așteptăm ca acest lucru să se întâmple și la oameni.”, a mai spus Aurisicchio, citat de ANSA.

„În două săptămâni vom avea alte rezultate, pentru a completa studiul care se închide astăzi la Castel Romano.O companie austriacă va produce apoi vaccinul pe scară largă pentru a începe studiul asupra oamenilor după vară. Speranța noastră este să accesăm mega-finanțarea europeană care va fi anunțată astăzi, destinată tocmai dezvoltării unui vaccin. Și să îl putem dezvolta în Italia „.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.de/economie/pana-la-expirarea-restrictiilor-de-calatorie-germania-se-asteapta-la-pierderi-de-peste-10-miliarde-in-turism/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Klaus Iohannis: Se încheie starea de URGENȚĂ, începe starea de ALERTĂ

Numărul de bolnavi de Covid din Italia scade sub 100.000, numărul de decese crește ușor