in

Coronavirus. „Vaccin IMEDIAT pentru badante”, cererea asociației Domina pentru „protejarea persoanelor în vârstă asistate”

„Vaccinarea imediată a îngrijitoarelor” este propunerea formulată de Asociația Domina, pentru „protejarea persoanelor în vârstă asistate în casele lor”.

«Este corect să le echivalăm cu operatorii care lucrează în rezidențele de bătrâni Rsa»

Propunerea vine de la Domina (Asociația Națională a Familiilor Angajatori Domestici). Iar obiectivul este clar: „Asigurarea persoanelor în vârstă care nu sunt autosuficiente și asigurarea faptului că sectorul muncii casnice continuă să își joace rolul social fundamental”.

Alte 461.000 de vaccinări de așteptat „De dragul persoanelor în vârstă asistate în propriile case – se arată într-o notă a asociației – ar trebui să avem alte 461.000 de vaccinări”.

În Italia, există 407.000 de „badante” (cifra din 2019) și sunt în continuă creștere (+ 11,5% din 2012).

«La aceste cifre – continuă Lorenzo Gasparini, secretarul național al Domina – trebuie să adăugăm cererile de regularizare trimise cu ocazia Sanatoriei din 2020 (54.600 în toată țara), pentru un total de 461.600 de lucrători.

Toate datele sunt publicate de Observatorul Domina în al II-lea raport anual privind munca casnică 2020».

„Rugăm guvernul – adaugă el – să acorde prioritate îngrijitorilor, tratându-i în același mod ca și operatorii RSA”.

Operatori care, după cum știți, se află pe lista priorităților principale pentru vaccinările împotriva coronavirusului, împreună cu persoanele în vârstă din acele facilități și personalul care lucrează în spitale.

„Ne alăturăm apelului asociațiilor europene Efsi, Efta și Effe – a conchis Gasperini -. Asistenții domestici sunt figuri esențiale pentru protejarea celor dragi, a persoanelor în vârstă și merită cea mai mare atenție. Când primele doze de vaccin coronavirus sunt disponibile, trebuie să acordăm asistenților familiali prioritate față de alte categorii de lucrători „.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Instanţa Curţii de Apel din Bari a refuzat să o extrădeze în România pe fosta şefă a DIICOT, Alina Bica. ”Nu a fost admisă extrădarea”

19 -20 decembrie – Ultimul weekend de libertate în Italia, apoi totul se închide!