Menu
in

Criză în construcţii: 250 000 de locuri de muncă pierdute

Roma- 3 decembrie 2010- Unul din cele mai lovite sectoare ale economiei italiene este cel al construcţiilor. Doar în ultimii trei ani, s-au evaporat 250 000 de mii de locuri de muncă doar în domeniul construcţiilor, au anunţat reprezentanţi ai sindicatelor şi ai patronatelor din Italia.

Pe 1 decembrie, muncitorii au coborât în piaţă, la Roma, pentru a manifesta împotriva întârzierilor la plata salariilor şi creşterii ratei şomajului. Lor li s-au alăturat şi patronii multor firme din Lazio, una din regiunile Italiei cu cel mai mare indice de şomaj în construcţii. Intreprinzătorii au denunţat şi faptul că Statul italian nu plăteşte la timp lucrările pe şantierele publice, ceea ce determină, în consecinţă, întârzieri în distribuirea salariilor.

Printre străini, românii sunt cei mai afectaţi din cauza crizei. Conaţionalii noştri au înfiinţat aproape 50 000 de firme în Italia, marea lor majoritate în sectorul construcţiilor. Zonele geografice cu cea mai mare densitate de întreprinzatori români sunt, conform Camerei de Comerţ din Milano, Lombardia (19%), Piemonte (18,7%) si Lazio (16,7%).
Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version