in

Criza brânzeturilor românești în Italia ia amploare: Alertă sanitară în Toscana, Lazio şi Campania

După ce un copil român de 14 luni a fost internat în stare gravă la spitalul de pediatrie Meyer din Florența, cu semne de sindrom hemolitic uremic, probabil cauzat de consumul de brânză importată din România contaminată cu E.coli, instituţiile de control sanitar din trei regiuni italiene au intrat în alertă. Ministerul Sănătăţii de la Roma a lansat o alertă sanitară pentru Toscana, Lazio şi Campania, regiunile în care au fost distribuite brânzeturi de la Brădet SRL. Este posibil ca brânzeturile incriminate să fi ajuns şi în alte regiuni.

“Prin intermediul sistemului de alertă RASFF a fost publicat NEWS 16-811 în ceea ce privește retragerea voluntară, ca măsură de precauție a produselor alimentare pe bază de lapte de la compania SC Brădet (România)”, se spune în comunicat.

Această informare a fost emisă în legătură cu cazurile de sindrom hemolitic uremic (SHU) asociate cu infecția cu E.coli O26: H11 care au avut loc în România. Produsele au fost distribuite în unele țări europene, inclusiv în Italia.

“Ministerul Sănătății, nota continuă, a avertizat departamentele de sănătate a regiunilor implicate în listele de distribuție care implică Lazio, Toscana si Campania.”

Nu se exclude implementări ulterioare ale alertei în alte regiuni. “Regiunea Toscana, ca urmare a controalelor efectuate de ASL din Pistoia, a anunțat un caz probabil de sindrom hemolitic uremic, diagnosticat clinic, la un copil de 14 luni internat la Spitalul Mayer din Florenţa. În conformitate cu informațiile disponibile, copilul ar fi consumat o brânză produsă de compania românească menționate mai sus. USL3 din Toscana a emis un comunicat de presă pentru a informa publicul. Până la apariția unor investigații analitice, și ca o măsură de precauție, invită pe cei care au cumpărat produsele de la compania românească Brădet enumerate în anexă să nu le consume și să le returneze la magazin în cazul în care le-au achiziționat.”

Pe site-ul Ministerului Sănătății italian (AICI și AICI) sunt publicate și punctele unde s-a dispus retragerea produselor Brădet: Montoro (AV), Rieti (RI), Città Quarrata (PT,) Tivoli (RM). 


Legat de acest subiect, mai citește și:

Brânza cumpărată dintr-un magazin românesc a băgat în spital un copil la Florența

EXCLUSIV/ Bombă în cazul copilului internat la Florența: ”A fost operat degeaba de apendicită”

 

Comemorare a soldaţilor transilvăneni căzuţi în luptă, înmormântaţi la Codogno (Lodi)

Te-ai săturat de Italia sau Spania? Locuri de muncă în Israel pentru muncitorii în construcţii