Menu
in

Cutremur în Marche! Epicentrul la 8 km, magnitudinea 5,5, trenuri suspendate, școli închise

Știri ItaliaCutremur în Marche! Un cutremur puternic a fost resimțit miercuri dimineață în regiune: magnitudinea a fost de 5,5, potrivit Ingv. Deocamdată nu sunt raportate pagube majore sau răniți. Potrivit celei de-a doua estimări a Ingv, magnitudinea a fost de 5,5 (prima estimare a fost de 5,7), iar epicentrul în coasta Marche din Pesaro, la o adâncime de 8 kilometri.

Muncitor român de 32 de ani, mort la muncă în Marche, pe un șantier de reconstrucție în urma cutremurului

Cutremur în Marche!

Cutremurul a fost resimțit în tot centrul Italiei și a fost urmat de alte aproximativ douăzeci de episoade mai puțin grave, cel mai puternic având magnitudinea 4. Au sosit rapoarte de la cetățeni din Veneto, Umbria, Lazio, Romagna Adriatică și Toscana. Oamenii sunt în stradă în regiunea Marche.
Camerele de operațiuni ale pompierilor au primit câteva solicitări de verificare a clădirilor.

Traficul feroviar a fost suspendat ca măsură de precauție pe linia Adriatică, între Rimini și Varano, pe linia Ancona-Roma, între Falconara și Jesi, și pe linia Rimini-Ravenna, între Gatteo și Cesenatico, din cauza unor suspiciuni de deteriorare a căilor ferate și pentru a se efectua verificări.

Școlile închise

În Ancona, Fano, Pesaro, Urbino și Senigallia, școlile au fost închise ca măsură de precauție. Primarul din Senigallia monitorizează, de asemenea, riscul de tsunami, potrivit LaPresse. „La doar șase minute după cutremur, Centrul de alertă pentru tsunami a emis un mesaj de informare, care nu este un mesaj de alertă, ci informează că a avut loc un cutremur pentru a activa controalele de-a lungul coastelor”, a explicat pentru Ansa Alessandro Amato, de la Ingv, care coordonează Centrul de alertă pentru tsunami, subliniind că în prezent „nu există niciun risc”.

Unele spitale din regiunea Marche sunt, de asemenea, închise pentru public

„Facem verificări, sunt foarte mulți oameni pe străzi și deocamdată nu sunt indicii de pagube grave, dar facem toate verificările posibile la toate clădirile publice. Școlile au fost închise ca măsură de precauție. A fost o mare spaimă pentru că lovitura a fost puternică și de aceea ne temem de consecințe’, a declarat pentru Ansa primarul din Pesaro, Matteo Ricci.

Consilierul pentru protecție civilă și vicepreședinte al regiunii Emilia-Romagna, Irene Priolo, a scris pe Facebook: „În urma cutremurului din largul coastelor Marche, protecția civilă din Emilia-Romagna este activă pe teritoriu, în special în zona Rimini, pentru a verifica situația. Suntem în contact cu Departamentul de Protecție Civilă. În prezent, nu există pagube materiale sau umane”.

Surse de la Palazzo Chigi relatează că premierul Meloni „este în contact permanent cu Departamentul de Protecție Civilă și cu președintele regiunii Marche pentru a urmări evoluția situației”. Vicepremierul și ministru al Infrastructurii și Transporturilor, Matteo Salvini, este, de asemenea, în contact permanent cu administratorii și experții locali, potrivit unei note a purtătorului său de cuvânt.

Ministerul Culturii a activat unitățile de criză pentru a programa primele inspecții în zonele afectate de cutremur și pentru a verifica eventualele daune aduse patrimoniului cultural imobil și mobil.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version