Menu
in

Italia/ Deţinuţi români sinucigaşi, ministrul justiţiei român „îngrijorat”

Ministrul român al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a trimis, pe 30 martie 2011, o scrisoare omologului său italian, Angelino Alfano, cu privire la românii care s-au sinucis în ultimele luni în închisorile din Peninsulă, cazuri semnalate şi de „Gazeta Românească”.

Ministrul Predoiu îşi exprimă “îngrijorarea” faţă de sinuciderile românilor şi aminteşte cazul cel mai recent, al cetăţeanului Ilie Niţă, de 34 de ani, care s-a spânzurat în închisoare, la Venezia. Ministrul cere autorităţilor italiene să acorde “toată atenţia anchetei judiciare  care se va desfăşura în acest din urmă caz şi că partea română va fi informată cu privire la concluziile acesteia”.

Iată textul comunicatului emis de Ministerul Justiţiei de la Bucureşti:

„Ministerul Justiţiei a luat act cu îngrijorare de situaţiile semnalate atât instituţional, cât şi din partea mass-media, referitoare la cazurile de sinucidere ale unor cetăţeni români aflaţi în penitenciarele din Italia, cel mai recent fiind cel al cetăţeanului român Ilie Niţă.

În acest context,  ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a adresat, în data de 30 martie 2011, o scrisoare omologului italian.

În cadrul scrisorii, ministrul Justiţiei  îşi exprimă convingerea că autorităţile italiene vor acorda toată atenţia anchetei judiciare  care se va desfăşura în acest din urmă caz şi că partea română va fi informată cu privire la concluziile acesteia”.

Miruna Căjvăneanu

Citeşte şi:

2011/ Trei deţinuţi români sinucigaşi într-o săptămână
Un român de 34 ani s-a sinucis în închisoare la Veneţia

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version