Menu
in

Deputatul Aurelian Mihai a intrat în greva foamei: Protestez contra indiferenţei autorităţilor faţă de problemele diasporei!

«Începând de astăzi (17 septembrie – n.r.) şi până la începerea rezolvării problemelor cetăţenilor români care trăiesc departe de România, vă anunţ că am ales că formă de protest GREVA FOAMEI.», a anunţat pe pagina sa de facebook deputatul Aurelian Mihai.

Iată şi câteva dintre problemele a căror rezolvare ar trebui să înceapă, pentru ca Aurelian Mihai să renunţe la acest protest extrem: «taxe consulare ridicate, lipsă personal consular şi nemodernizarea consulatelor, neimplicarea statului român în repatrierea românilor morţi departe de casă, neexistenţa unui proiect serios de repatriere al românilor acasă (şi listă ar putea continua)»

Scrisoare deschisă URGENTĂ adresată Președintelui și Primului Ministru: „Luați atitudine, situația românilor din străinătate e critică”

Pe pagina sa de facebook, deputatul în greva foamei a primit multe mesaje de solidaritate de la românii din diaspora, care îl sfătuiesc să nu îşi pună în pericol sănătatea.

Iată câteva dintre ele:

Valerica Tarca: « felicitari D.le deputat Aurelian Mihai, in sfarsit un politic care se ocupa de diaspora, va suntem aproape si va sustinem.»

Razvan Valentin Lizo: «domnule deputat, este un pariu cu un risc foarte mare aceasta decizie personala…care ar putea sa va coste nu numai sanatatea, dar si cariera politica…într-o tara în care cultura politica lipseste cu desavârsire… »

Gigi Armasoiu Aurelian: «eu nu pot sa dau like la asa ceva.Pentru mine sanatatea si siguranta ta conteaza foarte mult avem nevoie de tine esti singurul care mai incearca sa faca ceva pentru noi.Haide sa cautam impreuna o alta forma de a obtine rezultate ,de a protesta ,noi toti te vom sustine.»

Manuela Ema Oana: «Nu sint de acord cu propunerea ta Aurelian,iti asigur ca nu se va rezolva nimic decit iti perzi sanatatea si dai satisfactie latratorilor,,,,noi stim ca lupti pentru drepturile noastre ,te respectam si vom fii linga tine!!!»

Ramona Daria Chivaran Hramov: «Ar trebui sa gasim solutii impreuna …noi te sustinem .Greva foamei este prea mult!!»

Deputatul diasporei, Aurelian Mihai: «De ce atâta ură contra românilor?»

Iată ultimele două interpelări ale deputatului, din data de 12 septembrie, adresate ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici:

INTERPELARE

Adresata: Domnului Bogdan Stanoevici – Ministrul Delegat pentru Romanii de Pretutindeni

De catre: Deputat Aurelian Mihai

0biectul intrebarii: Care sunt asociatiile de partid care au primit finantare din partea MAE prin intermediul departamentului pe care il conduceti?

Stimate domnule ministru,

Potrivit afirmatiilor dvs. atat in Parlamentul Romaniei, la sedinta din 10.09.2014 cat si in presa, ati afirmat ca exista asociatii de partid carea au primit finantare din partea MAE prin intermediul departamentului pe care il conduceti.

Va rog sa faceti cunoscute numele acetora cat de repede posibil!

De asemenea insist asupra modului in carea au primit sprijin financiar cat si prezentarea proiectelor carora li s-a acordat finantare, documente justificative, facturi, chitante, contabilitate, statutul asociatiei, actele infiintarii asociatiilor, eventual extrase de conturi bancare prin care s-au transferat sume de bani aferente finantarii in cauza.

Va multumesc anticipat!

Deputat Aurelian Mihai, deputat diaspora

 

Deputatul Aurelian Mihai, proiect de lege susținut de 43 de parlamentari. „Cerem organizarea Congresului și a Consiliului Românilor de Pretutindeni”

INTERPELARE

Adresata domnului Bogdan Stanoevici – Ministrul Delegat pentru Romanii de Pretutindeni

0biectul intrebarii: Finantare pentru parohiile ortodoxe si bisericile neoprotestante din diaspora.

Stimate domnule ministru,

Tinand cont de afirmatiile dvs. potrivit carora solicitati sprijinul parohiilor ortodoxe si bisericilor de cult din diáspora pentru completarea datelor statistice privitor la numarul romanilor aflati in diaspora, ati solicitat de asemenea spijin financiar pentru buna functionare a acestor institutii de mare ajutor pentru credinciosii romani din diaspora?

Sa nu uitam ca parohiile ortodoxe si bisericile cultelor neoprotestante din diáspora ofera de ani de zile sprijin pentru repatrierea romanilor morti, programe de educatie pentru prescolari si scolari, adeseori romanii gasesc sprijin in apropierea bisericii cu privire la locuri de munca, situatia jurídica in statele unde se afla, biserica, de asemenea, este prima institutie care ajuta sinistratii din tara etc. iar acum dvs. apelati la sprijinul bisericii pentru a satisface o doleanta de natura administrativa care excede misiunea de credinta ca scop primordial in mijlocirea dintre Dumnezeu si credincios pe care biserica o are!

Toate aceste activitati, altele decat misiunea bisericii presupun eforturi considerabile atat din partea bisericii cat si a enoriasilor, biserica infruntand cu greu situatia departe de casa din considerente diverse, chirii, administrare imobile, sprijn direct pentru saraci, pentru oamenii aflati in suferinta, care au nevoie de ajutor etc.

De aceea va intreb, aducand o sarcina in plus bisericii, ati anuntat si un plan de compensare oarecum a eforturilor depuse de catre aceasta?

Va multumesc anticipat!

Deputat Aurelian Mihai, deputat diaspora

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version