Menu
in

Draghi: Urmează obligația de vaccinare pentru cei peste 40 de ani

Obligația de vaccinare pentru cei peste 40 de ani: Mario Draghi a dezvăluit ce intenții are: după obligarea celor de peste 50 de ani să se vaccineze, urmează să fie obligați cei peste 40 de ani.

Strategia este de obligație treptată.

Obligația de vaccinare pentru cei peste 40 de ani

Draghi continuă linia dură contra vaccinaților. Premierul dorește obligația generală de vaccinare în Italia, dar a ales să ajungă acolo cu strategia restricțiilor treptate. Pas cu pas.

După cei de peste 50 de ani, prim-ministrul are deja în minte următoarea mișcare, de a extinde vaccinarea obligatorie – se spune în Corriere della Sera – la cei peste 40 de ani, coborând încet vârsta până la obligația generală.

Astăzi, la ora 18.00, este programată conferința de presă a lui Mario Draghi, în care va explica cele mai recente reglementări împreună cu Franco Locatelli, Roberto Speranza și Patrizio Bianchi.

Guvernul italian este pregătit pentru o restrângere progresivă în cazul unei agravări a pandemiei.

Începând de azi, în Italia a intrat în vigoare Super Green Pass: acces doar pentru vaccinați sau vindecați

Aproape 90% vaccinați

Primele semne de la intrarea în vigoare a decretului – continuă Corriere – sunt evaluate ca fiind bune, 89,33% dintre italienii peste 12 ani au primit prima doză și 86,33 au încheiat ciclul dublu de vaccinare.

Dar din moment ce puțin peste 10% dintre cei peste 12 ani nevaccinați ajung să ocupe două treimi din paturile de terapie intensivă și jumătate din paturile din zona medicală, tocmai cei din zona respectivă vor fi afectați restricțiile guvernamentale.

Următorii pași discutați sunt obligația pentru cei peste 40 de ani, eliminarea Green Pass de bază (care se obține și cu test) pentru toți lucrătorii publici și privați și, în perspectivă, obligația generalizată de vaccinare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 10 In medie: 3.1]
Exit mobile version