in

Escroc italian cu 8 clase, fals medic în România: a operat zeci de pacienți la cinci clinici din București

Caz halucinant în România: un escroc italian cu 8 clase a reușit, cu diplome false și cu avizul Ministerului Sănătății, să se prezinte drept chirurg de elită și să opereze zeci de pacienți în țara noastră.

Cazul a fost prezentat de cotidianul Libertatea, care arată istoria acestui personaj și cum a fost descoperit. A fost depistat de asistente că nu știa să-și pună mănușile chirurgicale!

Falsul chirurg operează de un an la cinci clinici de elită din București. A operat zeeci de oameni, fără să-și fi luat nici Bacalaureatul.

Escrocul se prezentase în România sub numele de Matthew Mode, chirurg plastician britanic cu studii în Statele Unite, la The Johns Hopkins University School of Medicine, cea mai vestită Universitate din lume pentru medici. Susținea că a studiat in SUA și a lucrat în Marea Britanie, Spania, Italia și, acum, în România. La 38 de ani, avea un CV uluitor. Dar complet fals. Matthew Mode nu știa nici cum să se spele corect pe mâini și nici să-și pună mănușile înainte de operație! Din martie 2018, Matthew Mode a operat în București în patru clinici: Euromedical, Prestige, MH Medical Group și Monza.

Cariera sa de chirurg pentru VIP-urile din București s-a încheiat la Spitalul Monza, înainte de Crăciun. Fondat de o firmă care deține 10 spitale în Italia, Spitalului Monza este un spital privat de elită din București, cu 20 de milioane de euro cifră de afaceri în 2018. La Monza, Matthew Mode a fost chemat la o intervenție chirurgicală de înlocuire a implanturilor mamare, pacientul fiind o femeie tânără. Asistentele și-au dat seama că nu știe să se spele și să își pună mănușile, înainte de operație. Operația ar fi trebuit să fie de rutină și să dureze o oră. Operația făcută de Matthew Mode a durat aproape patru ore. Dar pacienta a supraviețuit!

Italian condamnat

Eminentul chirurg britanic Matthew Mode este, de fapt, Matteo Politi, un italian din Veneția, cu doar 8 clase absolvite. În 2011, Matteo Politi a primit o sentință de un an și jumătate în Italia, cu suspendare, după mai mulți ani în care a mințit că e medic profitând că avea același nume de familie cu al unui cardiolog cu o reputație bună din Modena: Luigi Vincenzo Politi. Cu acte false, reușise să lucreze în mai multe spitale din Italia. A ajuns chiar să ţină cursuri la un centru de formare pentru chirurgi plasticieni din Verona.

Condamnat în Italia, Matteo Politi a venit în România, și-a schimbat numele în Matthew Mode și a reușit să opereze zeci de pacienți! Cu avizul Ministerul Sănătății! Pentru a putea opera, Matteo Politi, alias Matthew Mode, a obținut un aviz de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Ministerul Sănătății. Deși nu avea și avizul obligatoriu de la Colegiul Medicilor, clinicile l-au acceptat să opereze, văzând faima internațională de care este înconjurat. După un an de când a practicat medicina în România, fără să aibă drept de liberă practică, după zeci de operații la diverse clinici, Matthew Mode s-a dovedit a fi Matteo Politi, cu zero studii medicale. Conducerea Colegiului Medicilor din București a făcut plângere la Parchetul General.

Reacția ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat: „Eu am aflat azi dimineaţă din presă. Ministerul nu a dat acea echivalare a acelor diplome. DSP a dat un document pentru codul de parafă, vom vedea exact ce s-a întâmplat. A fost lăsat ilegal să opereze, pentru că nu poţi opera doar cu un cod de parafă. Ai nevoie de mai multe documente. Ministerul Sănătăţii, Centrul de resurse umane trimite la universităţile pe care medicul spune că le-a absolvit documente. Cu această echivalare, cu codul de parafă, Colegiul Medicilor să avizul. Deci cei care-au angajat, l-au angajat ilegal”, a precizat ministrul Sănătății.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Primul șef al PSD Diaspora, rămas falit și fără domiciliu stabil, a fugit în SUA după condamnare

Natalitatea se prăbuşeşte. Românii fac copii, dar nu-i mai fac în ţară